Fair fashion outfit: Winters Düsseldorf

Hebben jullie ook zo genoten van de feestdagen? Voor mij was het dit jaar meer een feestweek. Tussen Kerst en Oud & Nieuw vertrokken vriend en ik naar Düsseldorf voor een mini-vakantie. We mochten een auto lenen en dan zit je vanuit Leiden binnen 2,5 uur in hartje centrum. Perfect voor een paar dagen weg. Het is een leuke stad met veel verschillende wijken, van de Altstad die nog echt in kerstsferen was, tot het hippe Unterbilk en Fligern, waar we de nodige vintage winkels en concept stores tegenkwamen. Ik heb in verschillende winkels het Duitse Armedangels zien hangen en we liepen zelfs een winkel van het eveneens Duitse, duurzame en eerlijke merk Wunderwerk tegen het lijf.  Ook voor minnaars van eerlijke mode is Düsseldorf dus een prima bestemming!

K21-museum

Echt geshopt hebben we trouwens niet – ik kan echt makkelijk wegblijven uit winkels als ik niets nodig heb tegenwoordig – maar we hebben wel genoten van het struinen door leuke straatjes. Op de laatste dag begon het flink te sneeuwen, dus die hebben we in het toffe K20 museum (met kunst uit de 20e eeuw, er is ook een K21-variant te vinden in Düsseldorf) en de nodige barretjes doorgebracht. We houden allebei erg van kunst kijken en het kwam er de laatste tijd te weinig van, dus het was erg fijn om daar weer even tijd voor uit te trekken. Onze museumkaart moet weer wat vaker uit onze portemonnee, hebben we besloten.

Fair look

Natuurlijk laat ik je graag een van mijn outfits zien, op één van de juist heel zonnige dagen met een ijzig blauwe lucht. Echt van dat winterweer waar je wangen en neus van gaan tintelen, ik houd er wel van. De foto’s zijn genomen in MedienHafen, het oude havengebied van Düsseldorf. Je vindt er nu vooral mediabedrijven, vandaar de naam. Het leuke van het gebied is dat supermoderne en verrassende architectuur gecombineerd wordt met oude overblijfselen van de haven, zoals oude industriële kranen. Zeker op een mooie dag als deze is het heel leuk om er te wandelen en in de zomer kun je er met prachtig uitzicht wat drinken.

Gevoerd jeans jack: oorspronkelijk Pull & Bear, ik kocht het via United Wardrobe. Jammer dat je op de foto het kraagje van nepschaap niet kunt zien!
Sjaal: door een vriendin meegenomen uit Nepal, een all time favourite die overal bij lijkt te passen.
Nepleren rokje: een ouwetje van Vila. Ik droeg het te weinig (al kun je het in deze fair look ook bewonderen) en twijfelde om het weg te doen, maar ben het in plaats daarvan volop opnieuw aan het combineren.
Sneakers: Veja
Rugzak: het enige modestuk dat ik afgelopen jaar niet fair kocht. Ik had hem nodig om te wandelen in de Slowaakse bergen afgelopen zomer toen ik onverwacht geen rugtas kon lenen. Ik probeer hem nu volop te gebruiken om hem in elk geval in dat opzicht duurzaam te maken.
Panty: Swedish Stockings