Fair fashion look: those sunny days

Gisteren voelde gewoon als lente toch? Het was maar twee graden, maar de zon scheen vol en er was hier geen wind, wat behoorlijk uniek is in Leiden. Ik had dus geen excuus om niet even mijn jas uit te trekken en jullie te laten zien wat ik aanhad op deze zeer ontspannen zondag. Een casual look deze keer, maar wel met een aantal ‘nieuwe’, tweedehands vondsten.

Secondhand Sunday

Vest: ik zocht al langere tijd naar een dun vest om mijn capsule mee aan te vullen en bij de kledingruil van afgelopen week had ik geluk. Het materiaal is zacht en ik houd erg van donkergrijs. Hij is van Mango en zal bij mij zeker een veelgebruikt leven tegemoet gaan.

Top: een oude bekende, deze gebreide croptop komt van een eerdere kledingruil. Het past goed bij de broeken en rokken met een hoge taille die ik graag draag, want blote buiken zijn dan weer niks voor mij.

Rokje: dit was écht mijn lucky find op de kledingruil vorige week. Ik liet jullie laatst mijn stijlboard nog zien en daarop waren heel veel doorknooprokjes te zien. Ik kon mijn geluk niet op met dit mooie exemplaar van Miss Green. Fair, duurzaam én tweedehands dus.

Loafers: deze schoenen zijn mijn allernieuwste aanwinst, ik kocht ze via Marktplaats. Ook loafers kwamen hoog binnen op het lijstje van fashion items die ik wel zie zitten. Ze zijn oorspronkelijk van H&M en zien er nog heel goed uit.

Nu al nieuw

Ik zit nu vol in de experimenteerfase op zoek naar mijn eigen kledingstijl en eigenlijk is het nog niet de bedoeling nieuwe zaken echt aan te schaffen. Toch zie je dat ik hier en daar toch al wat veranderingen in mijn kast aan het doorvoeren ben. Soms zijn het aankopen waarmee ik al vertrouwd ben. Over het jurkje – ook al van Miss Green – dat ik laatst liet zien heb ik bijvoorbeeld maanden nagedacht en het heeft alles waarvan ik weet dat het bij me past: accent op de taille, een mooie herfstkleur, een fijne lengte en zacht, natuurlijk materiaal. Dat gaat niet mis, dus daar durf ik al in te investeren.

De loafers zijn een wildere gok. Die verschenen nu pas op mijn wishlist, dus ik moet nog uitvinden of dit een trendgevoeligheid betreft of op langere termijn ook bij me past. Misschien is het paar dat ik nu gekocht heb zelfs niet helemaal perfect: zowel het model als het materiaal is erg netjes – kwastjes en lak, ik bedoel maar – en liever zou ik één van die aspecten wat stoerder zien.

Toch heb ik ze gekocht. Waarom? De verkoopster woonde om de hoek, het was mijn maat en ze kostten maar 5 euro, dus eigenlijk vind ik dit de perfecte schoenen om de loafer-looks mee uit te proberen. Nu zijn ze ook best netje gecombineerd – ik had ook mijn rode lange jas nog aan – terwijl ze er met een mom jeans tot op de enkels weer heel anders uit kunnen zien. Bevalt de loafer op de langere termijn niet? Dan zet ik ze weer te koop of geef ik ze door en heb ik ze alleen even ‘geleend’ voor mijn stijl-experiment. Prima toch?