Fair fashion look: het meisje met de gele regenjas

Mensen kunnen me uittekenen in de gele velvet jas op de foto hier rechts, maar er is nog een variant waar ik dol op ben. Ik vind die gele regenjassen al te gek sinds ik ze jaren terug in veel te schattige kindermaatjes voorbij zag komen. Afgelopen week had ik een gelukstreffer bij De Kleretoko: precies zo’n jas, maar dan in mijn maat! Ik kreeg spontaan zin om mijn biezen te pakken en naar de Wadden te vertrekken. Het mag eigenlijk een jas voor de minder optimistische weersvoorspellingen zijn, voor mij is de lente officieel begonnen toen ik deze jas aantrok. En als er toch nog een bui valt, ben ik in elk geval voorbereid.

Preloved look

Deze outfit is bijna helemaal tweedehands. Dat overkomt me steeds vaker, nu zo’n 60 procent van mijn kast uit tweedehands items bestaat (ja, ik heb een overzicht waarin ik dit soort zaken bijhoud. Ben ik ergens toch nog een beetje bèta). Ik zie dat percentage langzaam maar zeker stijgen en dat vind ik heel fijn. Tweedehands is nu eenmaal de voordeligste manier om aan duurzame kleding te komen en wat mij betreft bovendien één van de leukste.

 

Deze stretchy jeans kreeg ik bij mijn laatste kledingruil van Sara, die op haar blog Groen met Saar ook een erg leuk stuk schreef over die avond. Hij heeft een lekker hoge taille en de pijpen zijn enkellang. Kan ik mooi mijn gezellige sokken laten zien!

De blouse kocht ik net als de jas bij de Kleretoko. Zie je de wimperprint op het kraagje? Dat vind ik een grappig detail, dat de blouse ook heel geschikt maakt om onder een trui met een ronde boord te dragen. Ik vind het ook heerlijk dat hij van 100% katoen gemaakt is. Lekker luchtig, ook voor in de zomer straks.

Voetenwerk

Alleen mijn schoenen en sokken zijn nieuw gekocht. De sneakers zijn van Veja en kun je kennen van eerdere outfitposts. De sokken zijn van Braintree, wat nu Thought Clothing is. Ze zijn gemaakt van bamboe. Dat zit heel lekker – superzacht en goed ademend – en de vrolijke streepjes maken het af.