De buit van de kledingruil

Vrijdag had ik een kledingruil. Ik keek er naar uit, want het was alweer een poosje geleden dat ik gratis mocht shoppen in andermans kast. In ruil voor wat van mijn eigen leftovers natuurlijk. We waren met een kleine club, vier vrouw sterk, maar ik kan zeggen dat ik met erg fijne spullen naar huis ben gegaan. Mijn kledingvoorraad is inmiddels al aardig uitgedund, dus zelf had ik vooral accessoires bij me: tassen, hoedjes, sjaals, sieraden en schoenen. Maar ook nog een jasje, een broek en top die ik toch niet vaak meer droeg. Er was helaas niemand met mijn schoenmaat, dus die gingen weer mee naar huis. Daar zoek ik nog een andere bestemming voor.

Ik beloofde jullie laatst dat ik vaker outfitfoto’s zou gaan plaatsen, dus ik laat graag de buit van deze avond zien. Jullie krijgen zelfs dubbel waar voor je geld, want ook mijn lieve vriendin Fleur showt je haar ruilschatten. Deze shoot was wel heel letterlijk ‘KouweKleren’ trouwens. Laat je niet bedonderen door het zonnetje, we stonden flink te blauwbekken. Het bewijs is mijn rode neus, een van mijn vaste winteraccessoires. Ik ben benieuwd wat jullie van onze aanwinsten vinden.

Ik begin met een dubbele vangst, want zowel het rokje als de top heb ik ‘nieuw’. Ik was al een poos op zoek naar een effen rokje en deze is ideaal. Een rok draag ik het liefst in de taille en donkerblauw past overal wel bij. Het rokje kan in de winter, maar is ook leuk met blote benen in de zomer. Het truitje is gebreid, daar houd ik altijd wel van. Ook een blijvertje, want strepen zijn altijd goed.

Soms zit er op zo’n ruil een stuk tussen dat voor een ander gemaakt lijkt te zijn. Deze blouse had zomaar al in Fleurs kast kunnen hangen en nu is dat dus ook zo. Hij heeft een Aziatisch-achtige print met bloemen en vogels en zit haar als gegoten. De prachtige kleur van de sjaal past er perfect bij en is ook een kledingruilvondst.

De trui was van Fleur en ik denk dat ze deze wel driehonderd keer heeft aangehad. Maar inmiddels kwam ‘ie amper nog uit de kast en dus mocht ik ‘m hebben. Ik trok ‘m zaterdag meteen aan en ook nu zit ik er weer in te tikken. De ketting komt ook van de kledingruil en is dubbel duurzaam: het is een zelfgemaakte van oude fietsbanden.

Wat een heerlijk jasje is dit. Een tikkeltje over de top, maar daardoor juist zo leuk met een simpele spijkerbroek en een mooi zwart shirt. Eindelijk ook wat warms om te showen, dat was wel erg welkom.

Ook ik heb maar gauw een jas aangetrokken. Op deze confettitop werd op Instagram al enthousiast gereageerd en hij is ook wel er-rug leuk. Echt een feestshirt. Het is een peplum met korte mouwen, maar hij kan zoals je ziet ook prima in een rokje.

Ik ben een groot voorstander van het ruilen van kleding. Je krijgt gratis en voor niets nieuwe spullen en ruimt tegelijk je eigen kast op. Het is veel makkelijker om afscheid van spullen die nog goed zijn te nemen als je er een ander in ziet stralen. Nu ik op de zorgvuldig-kopen-toer ben, hoop ik natuurlijk dat ik steeds minder missers in mijn kast krijg die ik toch niet draag. Maar mocht het toch nog eens voorkomen, dan is de kledingruil de perfecte manier om er toch nog een duurzame draai aan te geven. Heb jij wel eens een kledingruil gehad? En wat was je allerbeste vondst?