Shoppen op Blue Monday? Deze dingen maken jouw dag wél echt beter

Man-o-man, opeens is Blue Monday óók alweer een dag die we blijkbaar alleen kunnen overleven door ons suf te kopen. De Blue Monday-aanbiedingen vliegen me dit weekend om de oren. Na Black Friday, Sinterklaas en kerst staat de retail blijkbaar te springen om ons een nieuw excuus voor kopen-kopen-kopen aan te smeren.

Weten we ons in deze maatschappij dan echt geen andere manieren om het ‘blehg, januari’-gevoel (als je daar al last van hebt, het wordt ons volgens mij vooral ontzettend aangepraat) te verdrijven? Natuurlijk wel! Laten we al die opdringerige aanbiedingen negeren en er gewoon een heel fijne dag van maken!

Zo wordt Blue Monday een geweldige dag

 1. Ga lekker naar buiten. Raap wat zwerfafval op voor een extra goed gevoel.
 2. Bel een leuk iemand die je te lang niet gesproken hebt.
 3. Teken een belangrijke petitie. Zo maak je de dag ook voor een ander net iets mooier. Of gebruik één van de andere manieren om iets te geven zonder geld uit te geven.
 4. Ga sporten. Haha, dit mag ik eigenlijk niet zeggen, want ik ben echt de minst sportieve persoon op deze aarde. Maar ik heb van horen zeggen dat je je van sporten beter kunt gaan voelen. Simpelweg een klein beetje meer bewegen telt ook, wat mij betreft.
 5. Knuffel extra lang met je lief, een ander leuk persoon of je huisdier.
 6. Slaap uit of ga juist extra vroeg naar bed, eventueel met een fijne film of een goed boek.
 7. Maak een feestontbijt voor jezelf klaar. Croissantje, sapje en er even de tijd voor nemen.
 8. Knoop een praatje aan met een onbekende.
 9. Doe een gekke fotosessie. Je weet wel, zoals vroeger in de badkamerspiegel. Deel de meest geslaagde (annex de allerraarste) in je favoriete appgroep en daag de anderen uit hetzelfde te doen.
 10. Ga een dagje offline (desnoods om je werk heen) en maak zo tijd voor dingen waar je met digitale afleiding niet aan toe komt.
 11. Deel vandaag minstens drie complimenten uit. Wedden dat je iemand laat stralen?
 12. Stuur een kaartje naar iemand die dat wel kan gebruiken. Niet kopen natuurlijk, je hebt vast nog wat op voorraad. Of knutsel zelf iets in elkaar!

Ga jij nog iets doen om morgen een extra zonnig randje te geven of vind je het hele concept van Blue Monday sowieso maar onzin?