10×10-challenge: mijn outfits

Het zit erop! Ik heb tien dagen lang met tien kledingstukken gedaan. En dat is niet het voornaamste: ik droeg elke dag een andere combinatie. Voor mij al ultiem gemaksdier als het op kleding aankomt, is dit een behoorlijke prestatie. Ik vond de 10×10-challenge echt een feest. Vandaag laat ik je zien hoe ik erbij liep de afgelopen tien dagen, maar vertel ik natuurlijk ook alles over hoe ik de challenge ervaren heb. Als je nog wil zien welke items ik precies droeg, kun je hier een kijkje nemen. 

Mijn looks

Wie mij op Instagram volgt, heeft al kunnen zien welke combinaties ik allemaal gemaakt heb. Het is me bijna elke dag gelukt een kiekje van mijn outfit op Instagram te plaatsen. Dat is stiekem nog waar ik me van te voren het meest zorgen over maakte. Ik ben nog altijd niet dol op op de foto gaan, maar ik heb het gewoon de boel gelaten en spontaan foto’s gepost. Een overwinning op zich hoor! Ik wil dit met regelmaat gaan volhouden, zouden jullie dat leuk vinden?

Dag 1 & 2

Dag 3 & 4

Dag 6 & 7

Dag 8 & 9

Op twee dagen heb ik geen foto’s gemaakt. Ik heb look 9 ook nog gedragen met panty en loafers op dag 5 en op de laatste dag combineerde ik datzelfde rokje met mijn groene trui en weer de loafers. Ik heb de kledingstukken aardig verdeeld: mijn paren schoenen droeg ik elk vijf dagen en de rest van de kledingstukken allemaal twee of drie keer.

Lievelings

Een van mijn lievelingsoutfits was dag 9, omdat ik de combinatie van mijn blote benen met mijn spijkerjack zo leuk vond. Ik heb me vorige zomer al voorgenomen vaker met blote benen te lopen en dat wil ik nu weer oppakken. Het was er eindelijk het weer voor en daar heb ik echt van genoten.
Ook de outfits met de zwarte blouse vond ik leuk uitpakken. Deze blouse, die ik bij de Reshare Store van het Leger de Heils vond, is echt multi-inzetbaar. Ik wil hem als jas gaan dragen, maar nu was hij fijn als vest vest. En ook toen ik hem als jurk droeg, kreeg ik heel leuke reacties. Ik draag niet niet zo vaak zwart, dus daar moest ik wel aan wennen. Het is ook een echte kattenharenmagneet, wat in ons huis niet het meest praktisch is. Maar ik wil mijn borstel hier best regelmatig voor uit de kast trekken.

Minder leuk

Minder geslaagd vond ik dag 6 met de het kraagje boven de trui. Ik kreeg er superleuk reacties op, maar voelde me zelf een beetje tuttig en suf, iets wat ik voor mijn gevoel snel uitstraal. Misschien probeer ik het nog een keer met een kraagje met een print. Dat is misschien wat minder keurig.

In het algemeen vond ik dat ik iets te donkere kleding had uitgekozen. Natuurlijk was het hier nog geen stralend zomerweer, maar ik keek echt een beetje jaloers naar de vrolijke kleuren van andere deelnemers. Ik verlang echt weer naar meer kleur en heb vanmorgen dan ook meteen mijn oranje jurk van Miss Green aangetrokken.

Dit heb ik geleerd

Ik vond het een erg leuke uitdaging. Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik behoorlijk geïnspireerd raakte door de talloze andere deelnemers van over de hele wereld. Ik was wel een beetje jaloers op deelnemers uit zonniger oorden, die lekker los konden gaan met sandaaltjes en luchtige lentelooks. Zelf moest ik me wat beter inpakken om de regenbuien en koude wind te doorstaan. Gelukkig tellen jassen niet mee in deze uitdaging, dat scheelde enorm.

Tien combinaties verzinnen vond ik niet zo moeilijk. Ook heb ik echt geprobeerd om kledingstukken eens op een andere manier aan te trekken. Mijn grijze vest dichtgeknoopt als top, de zwarte blouse als lange jurk en mijn blauwe blouseje eens geknoopt in de taille in plaats van in mijn broek gestopt.

Ik vond het lastiger om creatief te zijn met accessoires, al heb ik het zeker geprobeerd. Ik heb er hier en daar een sieraad bij gepakt, al heb ik de in mijn haar geknoopte sjaaltjes er steevast weer uitgetrokken voor ik de deur uitging. Ik vind dat zo leuk, maar kom er gewoon niet uit met mijn hoofd. Kan ik bij iemand op knooples, please?

Dit vond ik te gek

Ik vond het wel lekker om even heel weinig keus te hebben qua kleding. Tegelijkertijd heb ik nu écht de tijd genomen voor het uitzoeken van mijn outfits. Ik ben blij dat het erop zit, maar juist omdat ik me heel geïnspireerd voel om ook creatiever met mijn komende outfits aan de slag te gaan. Ik haal daar zoveel plezier uit, heb ik weer gemerkt.

Lekker proberen

Door daar elke dag even wat tijd in te steken, kreeg ik veel meer waardering voor in mijn kledingstukken. Ik zag de potentie en had echt zin om eens iets anders te proberen. Niet alle looks zal ik gauw nog een keer dragen, maar alleen het bewust kleden en experimenteren was al leuk.

Ik ben afgelopen week meteen als begonnen nieuwe combinaties uit te denken met kledingstukken die ik niet meer zo vaak draag, nog maar kort in mijn kast heb hangen of gewoon meer potentie hebben. Ik heb in mijn Curated Closet-planboek er weer bij gepakt en ben gewoon lekker gaan brainstormen. Heerlijk om te doen. Het heeft mijn stijlontwikkeling echt weer een boost gegeven, precies zoals ik hoopte.

Opgeruimd

Daarbij ben ik ook nog eens grondig door mijn kast gegaan en heb 12 kledingstukken weg kunnen doen die ik echt niet meer met plezier ga dragen. Ook een beetje geïnspireerd door dit artikel van Sara, trouwens. Zelfs mijn blauwe blouse die ik bij deze challenge aanhad, ga ik de deur uit doen. Hij valt me toch iets te breed bij de schouders. Iemand interesse? Je mag ‘m zo ophalen of ik stuur hem op.

Ik heb ook een lijstje van twijfelgevallen gemaakt, waar ik nog mee ga experimenteren. Blijken ze het toch niet te zijn voor mij, dan gaan ze weg en ga ik eventueel op zoek naar een waardige, meer perfecte vervanger. Op Koningsdag hoop ik op de vrijmarkt nog wat mensen blij te maken met mijn spullen!

Dit vond ik lastig

Grappig genoeg zat de grootste beperking voor mij in mijn schoenen. Hoewel ik met name mijn sneakers van Veja normaal gesproken ook heel vaak draag, ben ik verder wel gewend veel af te wisselen. Dat voelt beter voor mijn voeten en ik vind schoenen ook echt een belangrijk onderdeel van mijn kledingstijl. Ik houd bijvoorbeeld wel van een simpele look met een meer opvallende schoen en dat miste ik wel een beetje nu. Bij een volgende editie zou ik overwegen om 8 kledingstukken te kiezen en mijn schoenenkeuze helemaal vrij te laten.

Verder heb ik het goed volgehouden en zelfs net gespijbeld. Natuurlijk heb ik ’s avonds wel eens een pyjamabroek aangetrokken, met name op de dagen dat ik drie keer verregend ben. Maar dat moet wat mij betreft gewoon kunnen!

Aanrader

Ik kan iedereen aanraden om de 10×10-challenge eens aan te gaan. Het is superleuk om je aan te sluiten bij een officiële editie, omdat je dan lekker kunt meegluren bij anderen en ervaringen kunt delen. Maar ook als je dit op een eigen moment doet en misschien alleen voor jezelf vastlegt, is het enorm de moeite waard. Je hoeft absoluut geen fashion queen te zijn en het gaat niet om de perfecte foto’s. Kijk maar naar mij! Maar het kan je veel leren over waar je je goed in voelt en dat is een heel toffe ervaring.