Tweedehands & vintage: mouwloze tops

Ik geloof erin dat je bijna alles tweedehands kunt vinden, zeker qua kleding. Maar ik moet toegeven dat ik wel één struggle heb: mooie tweedehands tops zonder mouwen.

Op een kledingruil weet ik er vaak wel iets moois te vinden en ik heb ook wel eens zelf de mouwen van een vintage blouseje afgehaald. Maar meestal vind ik het best lastig om echt goede, zomerse tops te vinden in tweedehands winkels en online shops.

Nou krijg ik wel graag gelijk, dus heb ik toch eens wat extra tijd gestoken in het vinden van mouwloos moois in de collecties van Nederlands leukste vintage en tweedehands webshops. En hoewel het aanbod niet enorm is, zitten er wat mij betreft toch echte parels tussen. Zoals jullie weten, koop ik zelf voorlopig nog even niks, dus grijp vooral je kans als er iets voor je bij zit!

De mooiste vintage & tweedehands tops zonder mouwen

Sugar Sugar – 38 – 16,90 euro

Kom ik weer hoor, met mijn halve kraagjes! Maakt deze mouwloze top wel net wat gekleder. Echt een top die ook na de zomer nog kan, met een mooi vestje erop. En rood-witte streepjes kunnen natuurlijk sowieso altijd.

Phixi – L – 16,90 euro

Ik draag weinig zwart, maar ik heb wel een zwak voor bloemenprints op een zwarte achtergrond. Het heeft iets schilderachtigs en subtiel-dramatisch. Zelf zou ik deze blouse lekker ik een spijkershort stoppen, dan krijgt ‘ie net wat meer vorm. Maar ja, ik stop dan ook al mijn bovenkleding vrolijk weg op taillehoogte, van blouse tot megadikke trui. Het kan ook gewoon een tic zijn.

VNTG – 36 – 15 euro

Knoopblouses kom je in vintagewinkels nog wel eens tegen, maar vaak hebben die wel mouwen. Deze niet en ik vind de kleuren ook nog eens erg fraai. Ook al zo leuk op een hoge taille of met je buik bloot, als je wilt.

Doortje Vintage – M/L – 22,90 euro

Een heel anders stijltje, maar wel een waar ik erg van houd (neus maar eens tussen mijn stijliconen, dan zul je het zien). Deze linnen top vind ik prachtig, met name door de elegante belijning die je op de rug goed kunt zien. Echt een pareltje – linnen draagt echt heerlijk in de zomer – als de kleur je staat.

Doortje Vintage – L – 22,90 euro

Iets minder zomers, maar wel heel mooi. Ik heb sowieso een zwak voor ribstof en dit geeft de top hier ook echt extra body. Zeker geen niemendalletje, maar een eenvoudige, chique top die veelzijdig te combineren is.

Attic Empire – 38 – 39 euro

Oké, deze is misschien op het randje van mouwloos, maar van zo’n soort top droom ik al sinds ik als achtjarige de boeken van De Olijke Tweeling las. Die hadden precies dit soort blousjes aan op de tekening op de cover. Geweldige print ook!

Ook het bekijken waard

Vergeet niet dat tweedehands platforms als Marktplaats, United Wardrobe en The Next Closet ook een eindeloos groot kledingaanbod hebben. Ook in mouwloze tops gelukkig! Happy thrifting!

De afbeeldingen zijn eigendom van de betreffende webshops.