Ik shopte een fair fashionjurkje in de sale bij Tally-Ho

Het maakt me altijd vrolijk als ik een (web)winkel ontdek waar je eerlijke merken kunt kopen. Zeker als ik het een Nederlandse shop is, want het is nu eenmaal prettiger om te bestellen zonder torenhoge verzendkosten en zonder lang te hoeven wachten voor je je bestelling in huis hebt. Ook retourneren is vaak een stuk makkelijker en dat is toch ook een prettig idee, al probeer ik natuurlijk  zoveel mogelijk te voorkomen dat dat nodig is. Maak kennis met Tally-Ho!

Rains  94,95 euro – Armedangels 119,95 euro

Merkenmix

Als je uit Noord-Holland komt, ken je Tally-Ho misschien al wel. In deze provincie zijn namelijk ook zes winkels met deze naam te vinden. Een kleine keten dus, het wordt beter en beter! In Amsterdam zit er één, maar ook in kleinere plaatsen als Bergen en Egmond aan Zee. Geluksvogels daar, want Tally-Ho verkoopt heel veel leuke merken, waaronder een heel stel dat duurzaam of fair is. Ik was echt blij verrast om zoveel merken waar ik wel eens over geschreven heb in één shop te vinden.

Het is goed om te weten dat de shop niet alleen eerlijke merken verkoopt. Wel staat heel duidelijk aangegeven welke merken verantwoord zijn. Achter alle eerlijke en duurzame merken staat een icoontje van een groen blaadje. Klik je op zo’n merk, dan kun je precies lezen op welk gebed een merk het goed doet. Ik vind dat een mooie manier om mensen te laten zien dat ze een keuze hebben als het op kleding aankomt.

Als mooie aanvulling zou ik het erg fijn vinden om ook te kunnen filteren op eerlijke en duurzame merken. Dat is vooral ideaal voor iedereen die net als ik kiest om alleen nog voor verantwoorde kleding te gaan. Ik word liever niet te veel afgeleid door merken die ik toch niet wil steunen, al is het natuurlijk een goede test voor mijn wilskracht.

Dit kocht ik zelf

Miss Green 55,98 euro (sale) – Friday’s Project 12,90 euro (sale)

Ik was van plan twee items bij Taly-Ho te bestellen. Dit jurkje van Miss Green en deze top van Friday’s Project, zoals je weet één van mijn favoriete merken. Beide absoluut geen impulsaankopen trouwens. Het jurkje paste ik een maanden geleden al bij BrandMission in Haarlem toen ik daar een mini-stijladvies kreeg. Het past niet alleen goed bij mijn figuur, ook de kleur staat me mooi. Ook is het jurkje wat langer van achter, omdat ik van kort hou d, maar  ook graag wil kunnen bukken. Ideaal.

Ik wilde het niet direct kopen – ik kwam voor een duurzame spijkerbroek – maar het jurkje is niet meer uit mijn hoofd verdwenen en ik heb het uiteindelijk met een wel heel fijne korting kunnen aanschaffen. Ik wilde ook graag nog één basic shirt en dit is er een in een mooie kleur. Ook vind ik het heel fijn dat het shirt wat langere mouwen heeft. Dat geeft het meteen een stijlvol tintje. De hoge halslijn heeft hetzelfde effect, ik val daar altijd voor.

Op zondag gooide ik de stukken in mijn mandje, waarna het binnen vier werkdagen op de mat zou moeten liggen. Helaas was er iets mis. Dinsdag kreeg ik een keurig mailtje dat bij het inpakken een gaatje in de mouw van de top ontdekt was. Ik kon kiezen voor een korting, een maatje XS of mijn geld terug. In een XS pas ik niet, maar een gaatje wilde ik op basis van een foto wel overwegen. Ik vond het shirt zo mooi en bovendien erg zonde als het anders misschien weggaat. Helaas bleek het een gaatje te zijn dat ik zelf niet zo makkelijk netjes zou kunnen herstellen. Daarom heb ik besloten de top toch af te bestellen. Een nette top kopen heeft geen zin als je je er toch een tikkie sloeberig in voelt.

Fijn verpakt

Ondanks dit obstakel kreeg ik het pakje vandaag keurig op tijd binnen. Mooi verpakt, zonder plastic verpakt in een vrolijk vloeipapiertje (dat ik zeker ga hergebruiken) en een stevige envelop.  De verzendkosten zijn vanaf 49,95 euro gratis, wat ik een behoorlijk nette grens vind. Ik zal als ik op zoek ben naar een eerlijk kledingstuk Tally-Ho zeker in de gaten blijven houden. Vinden jullie het leuk om mijn jurkje in actie te zien?

Matt & Nat 94,25 euro – Blue Loop 24,95 euro

O My Bag 159 euro – Myomy 139,95 euro