Zo ga jij goed voorbereid de Buy Nothing New Month in

Heb jij je al ingeschreven voor de Buy Nothing New Month die morgen begint? Zo niet, geen nood: het kan nog gewoon (hier)! Zo wel, ook geen nood: ik ga je 7 tips geven waarmee je deze maand glansrijk door gaat komen. Ze kunnen trouwens ook prima van pas komen als je helemaal niet van plan bent mee te doen, maar gewoon eens kritisch naar je koopgedrag wilt kijken.

1. Stel je eigen regels op
Natuurlijk hebben de organisatoren algemene regels bedacht (alleen eerste levensbehoeften als eten en verzorgingsproducten nieuw kopen) maar deze zijn nog best rekbaar: mag een nieuw nagellakje nou wel of niet? Bedenk wat je wilt bereiken met de challenge en vul aan de hand daarvan je eigen voorwaarden in. Valt koffie in een wegwerpbeker wel of niet onder ‘nieuw’ voor jou? En hoe zit het met bezorg-eten, een tijdschrift of een krant? Het is makkelijker om hier van te voren over na te denken dan er ter plekke over te moeten beslissen (en achteraf balen is nog minder leuk).

2. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven
Geen prikkels! Wedden dat je ze niet mist?

3. Like de facebookpagina van de Collaction Buy Nothing New Month
Zo blijf je op de hoogte van alle tips en tricks en kun je ervaringen uitwisselen met je mede-niet-kopers.

4. Volg deze bloggers die ook meedoen:  Judit, Merel, Sanne, Sytse
Ze gaan er vast over schrijven op hun blog of social media, dus gebruik ze vooral als inspiratie.

Boeken zijn één van mijn grote zwaktes.

5. Onderwerp je zwaktes aan een telling
Wat kun jij echt niet laten liggen? Kleding, kookboeken, LP’s, lippenstiften of iets heel anders? Bedenk wat jouw ultieme koopzwaktes zijn en tel ze eens. Hoeveel heb je er al van in huis? En hoeveel heb je nog nooit gedragen, gelezen of gebruikt? Wedden dat je wel twee keer nadenkt voor je weer iets mee naar huis sleept deze maand!

6. Vier je zwakheden
Plan deze maand om optimaal van je zwakheden te genieten. Organiseer een optutmiddag, een kledingruil, een avondje plaatjes draaien met leuke mensen. Als boeken jouw must-buy zijn, gun je jezelf elke dag wat leestijd. Zo leer je wat je al bezit extra waarderen.

LP’s trouwens ook, al zijn de meeste tweedehands.

7. Denk vooruit
Dagje weg?
Bezoek een museum, huur fietsen of maak er een vintage winkeltoer van.
Klussen? Via Peerby leen je alles wat je nodig hebt bij je buren.
Cadeautje nodig? Nee, nu niet één dag van te voren als een dolle naar de winkel rennen om vast in te slaan. Er zijn een heleboel alternatieven voor een nieuw gekocht cadeau.

Of je nou meedoet of niet, ik ben heel benieuwd wat jouw grootste koop-verleidingen zijn. En natuurlijk naar je tips om je ertegen te wapenen!