Zo ga jij goed voorbereid de Buy Nothing New Month in

Heb jij je al ingeschreven voor de Buy Nothing New Month die morgen begint? Zo niet, geen nood: het kan nog gewoon (hier)! Zo wel, ook geen nood: ik ga je 7 tips geven waarmee je deze maand glansrijk door gaat komen. Ze kunnen trouwens ook prima van pas komen als je helemaal niet van plan bent mee te doen, maar gewoon eens kritisch naar je koopgedrag wilt kijken.

1. Stel je eigen regels op
Natuurlijk hebben de organisatoren algemene regels bedacht (alleen eerste levensbehoeften als eten en verzorgingsproducten nieuw kopen) maar deze zijn nog best rekbaar: mag een nieuw nagellakje nou wel of niet? Bedenk wat je wilt bereiken met de challenge en vul aan de hand daarvan je eigen voorwaarden in. Valt koffie in een wegwerpbeker wel of niet onder ‘nieuw’ voor jou? En hoe zit het met bezorg-eten, een tijdschrift of een krant? Het is makkelijker om hier van te voren over na te denken dan er ter plekke over te moeten beslissen (en achteraf balen is nog minder leuk).

2. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven
Geen prikkels! Wedden dat je ze niet mist?

3. Like de facebookpagina van de Collaction Buy Nothing New Month
Zo blijf je op de hoogte van alle tips en tricks en kun je ervaringen uitwisselen met je mede-niet-kopers.

4. Volg deze bloggers die ook meedoen:  Judit, Merel, Sanne, Sytse
Ze gaan er vast over schrijven op hun blog of social media, dus gebruik ze vooral als inspiratie.

Boeken zijn één van mijn grote zwaktes.

5. Onderwerp je zwaktes aan een telling
Wat kun jij echt niet laten liggen? Kleding, kookboeken, LP’s, lippenstiften of iets heel anders? Bedenk wat jouw ultieme koopzwaktes zijn en tel ze eens. Hoeveel heb je er al van in huis? En hoeveel heb je nog nooit gedragen, gelezen of gebruikt? Wedden dat je wel twee keer nadenkt voor je weer iets mee naar huis sleept deze maand!

6. Vier je zwakheden
Plan deze maand om optimaal van je zwakheden te genieten. Organiseer een optutmiddag, een kledingruil, een avondje plaatjes draaien met leuke mensen. Als boeken jouw must-buy zijn, gun je jezelf elke dag wat leestijd. Zo leer je wat je al bezit extra waarderen.

LP’s trouwens ook, al zijn de meeste tweedehands.

7. Denk vooruit
Dagje weg?
Bezoek een museum, huur fietsen of maak er een vintage winkeltoer van.
Klussen? Via Peerby leen je alles wat je nodig hebt bij je buren.
Cadeautje nodig? Nee, nu niet één dag van te voren als een dolle naar de winkel rennen om vast in te slaan. Er zijn een heleboel alternatieven voor een nieuw gekocht cadeau.

Of je nou meedoet of niet, ik ben heel benieuwd wat jouw grootste koop-verleidingen zijn. En natuurlijk naar je tips om je ertegen te wapenen!

    1. Mooi alternatief inderdaad! Planten zijn hier in ons nieuwe huis ook wel een zwakte geworden, nooit gedacht haha.

  1. Ik herken je zwakte voor boeken, daarvoor heb ik een tijdje terug de bibliotheek herontdekt!! 🙂

    1. Jaa, ik twijfelde nog om dat erbij te zetten, maar ik wilde nu eerst de nadruk leggen op spullen die je al hebt (die boeken die misschien nog ongelezen in de kast staan). Maar de bieb is een geweldig buy-nothing-new alternatief!

  2. Moet zeggen dat ik de laatste tijd echt wel weinig nieuws shop (oké, op make-up na, had ik ook nog niet natuurlijk). De nieuwsbrieven negeer ik al elke dag haha -> delete. Maar ik zat dus net een balans op te stellen van mijn uitgaven etc deze maand, en ‘shoppen’ is gewoon nog leeg! Of ie leeg blijft kan ik je niet beloven haha, maar wilde het wel met je delen. Owja! Ik heb natuurlijk wel een nagellakje geshopt, maar die staat onder ‘goed doel’ en is voorlopig nog niet in mijn bezit. Succes deze maand Herm! We zullen maar gewoon niks kopen voor je housewarming/bday :P:P:P

  3. Hi Hermien! Thanks voor deze tips, heb me gisteren op de valreep nog ingeschreven. Ik ben beneiuwd want met de ruime regels die ze hebben, heb ik het idee dat ik eigenlijk überhaupt relatief weinig nieuw koop. Maar wellicht ontdek ik deze maand nog wat over mezelf! Haha. We’ll see!

    1. Dot soort uitdagingen moeten natuurlijk toegankelijk zijn voor iedereen en als je niet-zomaar-kopen al aardig in je systeem hebt, is het niet per se moeilijk meer, merkte ik in oktober ook al. Daarom kun je de regels altijd extra streng maken voor jezelf. Verder is het altijd een leuke inspiratiebron en een manier om met mensen in contact te komen over dit soort onderwerpen. Dat alleen vind ik al waardevol. Leuk dat je ook meedoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.