Vorstelijk verantwoord

Oranje boven! Over een week hijst heel Nederland zich in een felgekleurd apenpakkie om te vieren dat onze koning weer een jaar langer op deze aarde rondstapt. Trouw ‘Blauw Bloed’-kijker of overtuigd republikein, voor de meeste Nederlanders is het gewoon een goed excuus om zich een dagje heerlijk onverantwoord te gedragen. Mocht je graag voor 10 uur ’s ochtends je eerste biertje opentrekken, dan is dit het moment, zonder het risico van scheve blikken of een interventie van je vrienden.

Maar laten we het eens over die apenpakkies hebben. Of je Koningsdag nu vult met koekhappen, een fortuin verdienen aan je oude troep, andermans oude troep opkopen (mijn plan), je een stuk in je oranje kraag drinken of je benen onder je lijf vandaan dansen, zou het niet leuk zijn als jij dit jaar schittert in eerlijk oranje? Een klein beetje verantwoordelijkheid nemen en je kunt je de rest van de dag met een goed gevoel misdragen.

Ik help je vast een handje en zette wat verantwoorde oranje items voor je op een rijtje. Met een beetje gevoel voor stijl, want een hoewel die opblaasbare klompen enorm gezellig zijn, kan een outfit die je maar eens per jaar aanhebt (tsja, het EK zit er niet meer in) natuurlijk nooit echt verantwoord zijn. Mocht je toch liever voor een feestelijke bierhelm gaan, scoor hem dan bij de kringloop. Houd je ook meer centen over om hem te vullen.

 

 1. Cardigan – Braintree
 2. Shirt hart – People Tree
 3. Muts – Armedangels
 4. Maxi-jurk – People Tree
 5. Shirt – Armedangels
 6. Wikkeltop – Miss Green
 7. Sjaal – Armedangels
 8. Cardigan – People Tree
 9. Jurkje – Elements of Freedom
 10. Shirt – Phil + Lui
 11. Jurkje strepen – People Tree
 12. Short – Bleed
 13. Shirt – Armedangels 
 14. Broek – Knowledge Cotton Apparel
 15. Strikje snor – Brownboy