Valentijn: zo geef je de wereld wat liefde vandaag

Hello, het is Valentijn vandaag. Een festijn waar ik na groep 3 (toen ik ziek in bed lag en daardoor de zelf gekochte snoepjes niet aan mijn basisschooliefde kon geven) niet meer heb meegedaan. Echt, ik heb er helemaal niks mee. Maar goed, een portie liefde is natuurlijk nooit weg, dus waarom niet vandaag? Ik trek het wat breder dan de relatie/geheime liefde-sfeer, met deze 14 cadeautjes die je de wereld vandaag nog kunt geven.

Awkward Let Me Love You GIF - Find & Share on GIPHY

Oké, deze was vooral omdat ik zo van kleine eendjes houdt en alleen daarom al niet kan wachten tot het lente is. 

 1. Raap eens zwerfafval op
 2. Schrijf je in als bloed/orgaan/stamceldonor
 3. Eet vandaag vega(n)
 4. Zet alle nog per ongeluk brandende fietslampjes uit
 5. Geef een vreemde een compliment
 6. Herhaal WarmeTruienDag: draai de verwarming uit en houd je warm met een trui/dekentje/lover
 7. Zet een mooi boek in een mini-bieb met een briefje erin waarom je het zo goed vindt
 8. Koop geen rozen, maar geef het geld aan een goed doel
 9. Droog je was op het droogrek in plaats van in de droger
 10. Geef iets leuks weg in een weggeefgroep op Facebook
 11. Repareer (of laat iets repareren) wat je anders zou vervangen
 12. Bied een buur iets te leen aan via Peerby
 13. Maak vakantieplannen waarvoor je niet met het vliegtuig hoeft
 14. Teken een petitie voor iets dat je aan het hart gaat

Heb jij nog ideeën voor extra Valentijnsliefde voor de wereld? Vul me dan alsjeblieft aan!

 

 1. Veel van deze dingen doe ik eigenlijk al zo nu en dan 🙂 Vegan eten doe ik altijd en een droger heb ik niet haha. En de verwarming staat bij mij ook nooit hoog!

  1. Goed bezig en klopt, ik heb hetzelfde hoor! De meeste van deze dingen doe ik al wel eens, maar ik vind het altijd leuk om een reden aan te grijpen om iets extra’s te doen of er meer op te letten. Ik zit hier nu gewoon in de zon, dus een verwarming zou niet eens nodig zijn!

 2. Heel leuke ideeën! Vega eten doe ik altijd al, maar mijn was kan ik wel vaker laten drogen aan mijn wasrek in plaats van in de droger stoppen. Dit zal ik dan ook doen vandaag (en vaker) 🙂

 3. Wat een leuk lijstje! De meeste dingen doe ik al en toevallig ga ik vandaag voor het eerst naar de bloedbank. Ik vind het nog wel een beetje spannend maar ik sta wel helemaal achter mijn keuze dus ik ga het gewoon doen 🙂

  1. Wat goed! De mensen bij de bloedbank zijn echt de liefste op aarde, zijn superbezorgd en voorzichtig met je, dus dat moet helemaal goed komen. Het zwerfafval rapen was natuurlijk mede geïnspireerd door jouw acties. Ik vind het jammer dat ik de 24e niet kan!

   1. Ze waren inderdaad erg lief en namen de tijd om al mijn vragen te beantwoorden. De prik voelde ik veel minder dan ik had verwacht, dus dat was ook wel fijn. Nu wordt mijn bloed onderzocht en als alles goed is (ik verwacht van wel) mag ik over twee maanden bloed doneren!! 😀
    Jammer dat je de 24ste niet kan, Maar er komen meer schoonmaakacties 😉 misschien dat je een andere keer wel kan 🙂

    1. Ik houd het zeker in de gaten! Mooi dat het allemaal goed ging bij Sanquin. Het geeft zeker voldoening om te doneren, dus hopelijk kun je snel terecht!

 4. Hihi, leuk dit! Ik heb ook echt helemaal niks met Valentijn. Gisteren had ik heel demonstratief een taartje mee naar huis genomen op niet-Valentijnsdag 😉 Toen zat mijn lief trouwens helemaal vrijwillig thuis met de thermostaat op 19,5 terwijl hij hem anders juist altijd stiekem van 20 naar 20,5 draait als ik even niet oplet. Zo’n mooi niet-Valentijnscadeau!
  Misschien vanavond dan eindelijk eens die bh repareren 🙂

 5. Wat een prachtige manieren om iets aan Valentijnsdag te doen waar een ander of de wereld écht wat aan heeft. Iets weggeven in een weggeefgroep wil ik dit weekend gaan doen. Ik heb nog een paar dingen liggen waar ik vast wel een ander heel blij mee kan maken 🙂

  1. Dat zal vast en zeker zo zijn! Soms verbaasd het enthousiasme van mensen over dingen waar ik niets meer mee doe me echt. Altijd weer een leuke ervaring.

 6. Leuk lijstje! Een aantal dingen doe ik al. En ik heb me aangemeld bij de stad om als vrijwilliger zwerfvuil te helpen opruimen. Dat wil ik af en toe samen met de kinderen doen.

  1. Wat mooi om de zorg voor de wereld zo ook aan je kinderen door te geven! Wij hadden vroeger ook wel opruimacties in de buurt en dat vond ik heel leuk!

 7. Hele mooie benadering. Heb ook niet zo meteen iets met Valentijn. Zulke kleine belangeloze gebaren hebben vaak een groots effect. Het deed me spontaan denken aan iets wat ik een tijdje terug postte: de RAKtivist (RAK staat dan voor Random Acts of Kindness).

  1. Jaa iemand anders noemde dat ook, zo’n mooi concept is dat ook! Ik denk echt dat dat de wereld weer net wat mooier maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.