Tijdloze zomerjurkjes

Mijn kast in aardig gevuld momenteel. Ik ben nog op zoek naar twee aanvullingen voor mijn zomergarderobe: een mouwloze top, die ik zelf probeer te maken van een allerleukst stuk stof dat ik nog heb liggen en daarnaast een mooie wikkeljurk. Die laatste heb ik helaas nog niet gevonden. Ik heb ook nog wel wat eisen: een effen stof, elegant model en uiteraard fair of tweedehands. En het liefst een kuitlang. Ik wil deze eisen niet opgeven, omdat ik denk dat zo’n jurk een echte klassieker kan zijn die nog heel lang meegaat. Ik shop tegenwoordig niet meer uit de losse pols, maar bedenk eerst welke aanvulling op mijn kast ik wil hebben en begin dan een heuse detectivesessie naar een klinkende match.

Ik heb tot nu toe twee kandidaten gevonden die behoorlijk in het profiel van mijn droomjurk passen. Op links een exemplaar van People Tree en op rechts een vergelijkbare schoonheid van het Nederlandse merk Alchemist. Allebei iets korter dan ik eerst in mijn hoofd had, maar daar kan ik wel mee leven. Ik ben zelf ook niet zo lang, dus waarom zou ik iets of iemand daar op afschrijven, nietwaar? Zonder gekheid: ook deze kortere jurkjes zullen bij mij waarschijnlijk wat langer vallen en dat is waar ik naar op zoek ben.

Resten nog twee problemen: beide jurken zijn er niet meer in mijn maat 38 te krijgen en ohja, de Alchemist jurk kost 170 euro. Kan ik niet betalen. De jurk van People Tree is nog wel met een printje te krijgen, maar dat is niet mijn pakkie ‘an.

  1. People Tree – 99 euro
  2. Alchemist – 169,95 euro

Op mijn zoektocht naar een (nee, dé) jurk kwam ik wel andere prachten van zomerjurken tegen die niet alleen eerlijk geproduceerd zijn, maar bovendien een tijdloosheid uitstralen waardoor je er nog een heleboel zomers van kunt genieten.

Blouse brothers

Overhemdjurken zijn wat mij betreft echte zomerklassiekers. Licht, luchtig en zwierig voor op het strand, maar met een paar mooie kettingen of armbanden ook fijn voor een wat meer geklede (pun intended) gelegenheid.

  1. People Tree – 119 euro
  2. Jan ’n June (via Studio Jux) – 109,95 euro

Prettig geprint

Wat is er zomerser dan een printje? Het is wel belangrijk om een printje te kiezen dat je niet snel zat bent (dat is natuurlijk heel persoonlijk). Bloemen kunnen wat mij betreft altijd wel en met neutrale of juist je lievelingskleuren zul je ook lang plezier hebben van je jurk. Pas op voor modekleuren die je eigenlijk niet zo goed staan. Iemand anders een kritische blik laten werpen voor je iets aanschaft, kan nooit kwaad.

  1. Seasalt Cornwall – 74,27 euro
  2. Miss Green – 99,95 euro

Effe wat anders

Een mouwtje en een effen stof geven al snel een chique look. Kun je bovendien los gaan met sjaaltjes, oorbellen en tasjes, wat ik erg fijn vind in de zomer.

  1.    People Tree – 65 euro
  2.    Komodo via WatMooi – 88 euro (sale)

Wat zijn jouw zomerklassiekers?