Yes, we kunnen weer sandalen aan! Ik vind dat zo heerlijk, lekker open schoenen. Ik heb twee paar sandalen in de kast staan, waarvan één paar tweedehands. Zelf heb ik geen probleem met tweedehands schoenen. Ik heb een aardige collectie en vaak kan ik ze nog zo goed als nieuw of zelfs ongedragen op de kop tikken. Kijk maar naar dit paar, dat ik bij The Next Closet vond. Gloednieuw! Wie tweedehands toch minder ziet zitten, kan gelukkig ook bij veel eerlijke merken terecht voor verantwoorde en bloedmooie sandalen. Met of zonder hak, er is keus genoeg.

 

Seasalt Cornwall

Van dit Britse merk heb ik zelf een paar sandalen, de eerste die je hier ziet. Ze zijn in Spanje gemaakt en zitten zo fijn!Seasalt Cornwall streeft ernaar om uiteindelijk alle kleding in Groot-Brittannië zelf te maken. In Nederland wordt het merk nog nauwelijks verkocht, maar bestellen kun je wel. Mocht je een keer in Engeland vertoeven: daar zijn winkels in overvloed! Ze hebben een beperkt aantal modellen, maar vaak wel in veel verschillende kleuren.

Palmaira 54,45 euro – Ida 74,52 euro – Sunny Cove 34,34 euro

Salt-water Sandals

Dit Amerikaanse merk maakt ontzettend vrolijke en ook tijdloze sandalen. De schoenen worden nog altijd in de Verenigde Staten geproduceerd, maar je kunt ze in Nederland op veel plekken kopen en bestellen.  Er zijn een aantal modellen, maar ik vind de ‘original’ het mooist. Leuk dat ze in veel kleuren en printjes te krijgen zijn. De sandalen zijn bedoeld om jarenlang mee te gaan. Ze worden behandeld met een waterafstotend laagje, zodat je er gewoon mee door het water kunt banjeren en ze zelfs in de wasmachine kunnen.  Ze zijn trouwens ook in kindermaten verkrijgbaar.

Salt-water Sandals Original – 68,84 euro

Swedish Hasbeens

Nog zo’n klassiek merk. Als je van natuurlijke materialen houdt, zijn de sandalen van Swedish Hasbeens misschien iets voor jou. Hier vind je sandalen van ecologisch gelooid leer met houten zolen. Het grootste deel van de collectie wordt nog altijd in Zweden gemaakt en verder in andere Europese landen. Het merk straalt een beetje een hippie-gevoel uit en staat voor hoge kwaliteit en tijdloze ontwerpen. Toch zie je op een subtiele manier ook wel iets van trends terug in de schoenen. Je moet ervan houden, maar ik de Swedish Hasbeens erg leuk! De helemaal zwarte variant zou ik zelfs ook mooi vinden in de herfst of winter met een panty of vrolijke sok.

Zwart – Cross strap debutant 139 euro – Mirja 179 euro

Baskemölla sandal 199 euro- Jill plateau 199 euro – Suzanne 199 euro

 

NAE Vegan shoes

Wie liever geen leer draagt, kan terecht bij de vegan schoenenmerken. Bij NAE (wat staat voor het overduidelijke No Animal Exploitation). Het Portugese merk produceert onder goede omstandigheden in eigen land. Helaas is het alternatief voor leer wel vaak kunststof – al kan ik me voorstellen dat bij schoenen minder microplatics vrijkomen, omdat je ze niet wast – maar NAE maakt ook gebruik van gerecyclede kunststoffen en natuurlijke materialen als kurk en ananasvezels, waar je behoorlijk goed lijkend leer van kunt maken. De schoenen zelf zijn elegant en eenvoudig. De eerste twee sandalen zijn voor mannen, maar voor vrouwen hebben ze wel iets vergelijkbaars.

Tino man 96 euro – Vale man 96 euro –  Sa

Clau 95 euro – Irene 89 euro – Linda 89 euro

Matt & Nat

Ik wist eigenlijk dat het bekende vegan tassenmerk Matt & Nat zoveel verschillende schoenen in de collectie had. Erg veel mooie, tijdloze modellen. Sommige sandalen neigen mij iets te veel naar een gezondheidsschoen, maar het kan best dat ik die trend gewoon niet helemaal snap. Ze zitten vast heerlijk! Ik heb altijd begrepen dat de tassen lang mooi blijven, dus hopelijk geldt dat ook voor de schoenen. Ze worden in elk geval onder eerlijke omstandigheden gemaakt in kleine fabrieken in China. Zo kan het dus ook.

Jojo 98 euro – Gwen 98 euro – Cory 95 euro

Aloe 98 euro – Acacia 130 euro –  Villeray 80 euro

Ben jij al toe aan slippers met dit weer? Bijna al deze merken verkopen ook instappers en (teen)slippers. Ik heb ze expres even buiten beschouwing gelaten omdat het anders te veel werd, maar als jullie het leuk vinden, zoek ik dat ook nog een keer uit. Of kijk zelf vast even rond op de websites.

Het beeld in dit artikel is eigendom van de betreffende merken.
Het bovenste beeld is eigendom van KouweKleren.