Ooh, ik heb zó’n mooi merk ontdekt! Via de Instagram van NinaMaakt, die er een trui van heeft: het Spaanse Thinking MU. Ik ben ben meteen achter mijn computer gekropen om erover te schrijven, want dit is zo erg mijn smaak. Ik draag zelf niet zo vaak sweaters en ook niet vaak iets met een tekst, maar deze vind ik echt om te smullen. En dan heb ik het nog niet eens over de rest van de collectie: oversized truien die ook als jurk kunnen dienen, blouses waarvoor hetzelfde geldt, ik ben verkocht. Ze hebben ook een ruime mannencollectie. Fijn, want dat is lang niet altijd het geval bij eerlijke merken.

Bij Thinking Mu doen ze hun best op kleding te maken zonder mens en aarde tekort te doen. Makers krijgen een eerlijk loon en de kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, gekleurd met afbreekbare verf en ze gaan in alle productiefases verantwoord om met water. Dat levert prachtige, eenvoudige maar ook vrolijke stukken op. Dit is echt zo’n merk dat hoog op mijn lijstje komt voor als ik weer een keer iets nodig heb. De stukken zijn niet goedkoop, maar ik vind de prijzen wel redelijk, vooral voor die geweldige blousejurken. Dit is wel iets waar in ik zou willen investeren. Dat ze gratis in heel Europa verzenden is natuurlijk ook mooi meegenomen. Kijk je mee?

Blousejurk 84,90 euro – T-shirt 44,90 euro

Oversized trui/jurk 139,90 euro – T-shirt 44,90 euro

T-shirt 39,90 euro – Trui 159,90 euro

Jas 169,90 euro – T-shirt 44,90 euro

Ik viel bijna van mijn stoel van het lachen van dat laatste shirt, heerlijk. Kan Thinking MU jou ook wel bekoren of trek je liever iets anders aan?

Beeld: Thinking MU