Mooi merk: Seasalt Cornwall

Een poosje geleden ontdekte ik via Team Confetti een merk dat niet alleen heet naar dat laatste gebied, maar dat ook die beide kanten van Groot-Brittannië perfect vertegenwoordigt: Seasalt Cornwall. In de vorm van jurkjes die met blote benen kunnen, maar ook met een dikke panty en idem vest. Warme sokken met zonnige printjes en volop regenjassen (met houtje-touwtje, hoe heerlijk dat ‘Paddington beer’-gevoel), maar dan wel in gezellige kleuren.

De zonnige kant van Engeland

Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt – onterecht – vaak aan grauwe luchten, winderige uithoeken en zompige weiden met schapen. Ideaal voor lange avonden in schemerige pubs, maar minder om een zonnige vakantie door te brengen. Toch is dat niet het complete plaatje: natuurlijk valt er regelmatig een bui, maar ook Groot-Brittannië kent haar zonnige tijden.

Wie me niet gelooft, moet eens op de fijne blog van Kim Buining kijken. Zij brengt op dit moment 20 dagen in een zeer zomers Engeland door. Of zoek eens  op ‘Scilly Islands’ en ‘Cornwall’ en verbaas je over de subtropische contreien van ons buureiland. Misschien dat dat de kleurrijke collecties van Seasalt Cornwall inspireert.

1. Broek 64,44 euro 2. Maxirok 41,59 euro 3. Linnen jurk 69,56 euro
4. Jurk 70,24 euro 5. Trui 70,24 euro 6. Bikini 58,46 euro

Met flinke stappen steeds meer fair

Alle vrolijkheid die Seasat Cornwall ons brengt, heeft een eerlijk randje. Het merk verplaatst meer en meer van haar productie naar het Verenigd Koninkrijk en ook bij de andere productieplaatsen wordt gelet op veilige werkomstandigheden. Ook is 60 procent van het gebruikte katoen biologisch. Een merk dat er misschien nog niet helemaal is, maar dat wel grote stappen zet – en blijft zetten – op het gebied van eerlijke productie.

7. Jurk 81,93 euro 8. Sokken bootjes 7,03 euro 9. Regenjas geel 105,40 euro
10. Jurkje 52,73 euro 11. Regenjas groen 105,40 euro 12. Sokken vissen 4,69 euro

Kleurrijke fair fashion

Het leukst vind ik de comfortabele fit en de vrolijke patronen die veel items van Seasalt Cornwall kenmerken. Vaak zijn fair fashion merken namelijk net iets te basic naar mijn smaak. Dat is natuurlijk logisch, want de kleding moet lang meegaan en dus niet een seizoen later alweer uit de mode zijn. Maar ik houd wel van een beetje opvallend en dan is het soms jammer dat alles zo eenvoudig is. Als ik eenmaal verliefd ben op een print of een kleurencombinatie, kan ik daar nog jaren blij van worden.

Hoewel de sailor-invloeden bij het merk nog duidelijk terug te vinden zijn, zijn veel van de stukken vrij vrouwelijk en daar houd ik van. Dat is een leuke tegenhanger van de sportievere items die ik vaak tegenkom bij eerlijke merken.  De pasvorm van Seasalt Cornwall is vaak juist wel best klassiek, wat gecombineerd met een opvallende print wat mij betreft een ideale combinatie is.

13. Sandalen rood 58,59 euro 14. Sandalen bruin 52,78 euro 15. Suede instapper 64,45 euro
16. Brogues 76,24 euro 17. Zonnebril 41,05 euro 18.  Desert Boot 52,78 euro

Meer dan mode

Bij Seasalt Cornwall kun je trouwens niet alleen voor kleren terecht, ook in accessoires, badkleding en zelfs interieurspullen is een hoop keuze. Zelf heb ik nog niets besteld, maar stiekem zitten de bruine sandalen al een poos in mijn winkelmandje. Van mijn huidige paar sandalen heb ik de zolen er bijna afgelopen en in de zomer draag ik bijna niets anders, dus voor volgend jaar heb ik sowieso een nieuw paar nodig. Schoenen bestellen in het buitenland vind ik altijd spannend, maar ik heb uit verschillende hoeken al gehoord dat de kwaliteit behoorlijk goed is. Dit weekend krijg je bovendien nog 20% korting op al je aankopen. Zal ik het doen?