Mijn 7 favorieten uit de collectie van Komodo fashion

Komodo fashion is zo’n merk waar ik af en toe wel eens een item van voorbij heb laten komen, maar waar ik nog nooit uitgebreid aandacht aan heb besteed. Onterecht, want het merk doet erg zijn best om zo eerlijk en duurzaam mogelijke kleding voor ons te maken. De kleding wordt gemaakt in middelgrote familiebedrijven in  Nepal en China en de omstandigheden daar worden goed in de gaten gehouden. Werknemers krijgen een eerlijk loon en werken in een veilige omgeving. Bij Komodo hoef je niet te kiezen tussen eerlijk en duurzaam. Ze maken volop gebruik van duurzame materialen als biologische hennep, bio-katoen, biologisch linnen. Op dat gebied waren ze er trouwens vroeg bij. Al in de jaren 90 begonnen ze met het gebruik van duurzame materialen, ver voor de grote bloei van duurzame producten waar ook de grote ketens langzaam in zeer kleine mate in mee beginnen te gaan.

Helaas is Komodo tegelijk geen merk waar ik in katzwijm val bij de hele collectie. Sommige stukken zijn iets te ouwelijk naar mijn smaak. Soms komt het door de print, soms door de pasvorm of de lengte van bijvoorbeeld de rokken. Helemaal niet erg trouwens, anders word ik alleen maar veel te hebberig. Ze hebben namelijk wel een behoorlijk uitgebreide collectie – voor vrouwen en voor mannen – dus er zitten al met al absoluut stukken tussen die ik wél graag zou dragen. Daarom laat ik graag mijn favorieten uit de Komodo-collectie zien. 7 Stuks, mooi aantal toch?

Zonnebril

Fair zonnebrillen zijn niet zo heel dik gezaaid, dus deze vind ik sowieso verleidelijk. Het model vind ik ook erg leuk, maar bij zonnebrillen luistert het zo nauw, dat ik eigenlijk niet online wil bestellen. Weet iemand een plek waar de brillen van Komodo ook in de winkel liggen?

Longsleeve

Deze gebreide top van bio-linnen straalt een beetje het pyjama-gevoel uit, maar wel op een ‘hier wil ik mee naar buiten’-manier. Ik vind de rode en blauwe streepjes een leuk detail. Hij is er trouwens ook omgekeerd, met blauw als hoofdkleur. Die staat me misschien wel beter, bedenk ik me nu. Voor 70 euro hangt deze in je kast, hoewel het er wat mij betreft eentje is die direct vanaf het droogrek weer aan mag.    

Shirt

Waar ik bij een shirt met lange mouwen vaak voor driekwart ga – of ik stroop de mouwen onmiddellijk op – heb ik bij shirts met korte mouwen juist weer een zwak voor een wat langere mouw. Snap je het nog? Het geeft een wat chiquere uitstraling, waardoor een top ook makkelijk voor nettere gelegenheden kan. He kleurverloop van dit shirt vind ik ook erg leuk, een beetje alsof je de zee hebt aangetrokken. De top is gemaakt van kasjmier en kost 63 euro in de sale.

Jurk 

Mijn liefde voor knoopjurken heb ik al eens uit de doeken gedaan en dat geel mijn favoriete kleur is, is je misschien ook wel eens opgevallen. Ik zoek zelf een effen jurk met korte mouwen, maar anders was dit zeker een optie geweest. Dit jurkje is gemaakt van biologisch linnen – fijn voor in de zomer! – en kost 120 euro.

Jurkje

De donkergroene variant van deze jurk is ook al eens langsgekomen op KouweKleren, maar eigenlijk is deze zalmkleurige variant ook wel erg charmant. Voor 115 euro is deze schoonheid van tencel van jou. 

Trui

Ik heb een vergelijkbare donkergroene dunne trui die ik al ontelbaar vaak heb gedragen en nog altijd mooi is. Deze zonnige variant zou ik ook best in mijn kast willen. Ik vind de brede halslijn prachtig en ook het detail van het schuine breisel aan de onderkant. Hij is van biologisch katoen gemaakt en kost 100 euro.

Maxi-jurk

Ach ja, doe nog maar wat streepjes. Jurken met deze lengte doen het bij mij altijd goed. Ze kunnen eigenlijk voor elke gelegenheid, dat is nog wel het allerfijnst. Op de foto is het lastig te zien, maar hij heeft blauwe en zwarte strepen, leuk! Er zit een ceintuur bij in dezelfde stof – biologische hennep – en print, maar net als op deze foto zou ik dat waarschijnlijk weglaten. Deze maxi-jurk kost 100 euro.