Leesvoer: deze bewuste bloggers spotte ik in het wild

Het is een blogrijke week geweest. Niet dat ik zo extreem veel schreef – al zit ik weer aardig in het ritme, voor zover ik dat heb. Nee, het was vooral in de niet-digitale wereld een bloggerige bedoening. Ik kwam namelijk een aantal bloggers die ik graag volg in levende lijve tegen. En dat was nog puur toeval ook. Natuurlijk zou ik jullie het liefst aanraden om massaal bij hen op de thee te gaan – het zijn stuk voor stuk ontzettend leuke mensen – maar omdat ik hen een beetje wil ontlasten, stel ik in elk geval hun blogs even aan je voor.

Aandachtige blogZonder dat we het wisten, werden Desiree en ik in dezelfde sweatshop-shift ingedeeld. Dat was een leuke verassing, want ik lees haar Aandachtige blog al tijden met plezier. Ze schrijft daar over alle dingen in het leven die zij met aandacht doet, zoals eten (veganistisch), kopen (eerlijk en met minder afval), maar ook reizen, yoga en meditatie. Haar verhalen zijn doordacht en grappig, net als zijzelf. We moesten dezelfde trein terug hebben, dus konden we even uitgebreid praten over de dingen die ons bezighouden en die komen behoorlijk overeen, al pakken we niet alles op dezelfde manier aan.

Palace of Bliss


Hailey kwam ons afwisselen in de sweatshop, dat wist ik van te voren, maar helaas heb ik haar niet echt kunnen spreken, omdat er uiteraard hard gewerkt most worden. Zij is de dame achter deze handige eerlijke merkengids, die elke fair-koper, ervaren of beginneling, in zijn favorieten moet hebben staan. Hailey kun je een echte fair fashionblogger te noemen, ze plaatst steeds weer jaloersmakende foto’s met prachtige outfits. Ook andere groene onderwerpen komen op haar blog langs, maar het allerleukste vind ik haar stukken over haar sportieve prestaties (en dat zeg ik niet snel): ze doet namelijk aan paaldansen, hoe stoer is dat? Als kers op de taart heeft ze ook nog 2 konijnen. Nou, dan heb je mij te pakken hoor. Binnenkort hoop ik haar eens uitgebreid te ontmoeten. Koffie, Hailey? Dan biets ik meteen een lesje ‘goed op de foto staan’.

Groen met Saar


Sara en haar vriendin kwam ik zomaar toevallig tegen in de verpakkingsvrije winkel in Leiden. Ze wonen allebei in Den Haag, maar hadden als missie om verpakkingsvrije pasta te kopen. Dat is nog eens toewijding! Ik raakte helemaal geïnspireerd door de ontmoeting, want wat deze dames allemaal doen om zo afvalvrij mogelijk te leven, daar kan ik nog een hoop van leren. Hoewel Sara zelf dus al heel ver is in groen leven, is haar blog super toegankelijk. Die staat vol met praktische tips die iedereen gewoon kan toepassen. Wat je allemaal nog kan doen met oud brood of hoe je de natuur een handje helpt met bloembollen op je balkon bijvoorbeeld. Ze geeft je het gevoel dat het heus niet zo ingewikkeld is allemaal en eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. Sara is trouwens student, dus ze laat ook zien dat een groene levensstijl niet alleen voor de topbudgetten in weggelegd.