Kledingruilvondsten om mee te experimenteren

Nieuwe kleding koop ik alleen als ik héél zeker van mijn zaak ben: het kledingstuk moet echt bij me passen, goed te combineren zijn met de rest van mijn garderobe, lang mee kunnen en natuurlijk fair geproduceerd zijn. Daarom kan het zomaar een paar maanden duren voor ik de koop doorhak.

Toch ben ik ook niet vies van een experiment hier of daar. Ik probeer mijn kledingstukken op verschillende manieren te combineren en te stylen. Dat geeft meer mogelijkheden om af te wisselen, waardoor ik voor mijn gevoel met minder kleren toe kan en veel tevredener ben over wat er in mijn kast hangt.

Experimenteren met tweedehands kleding

Daarnaast probeer ik zeker regelmatig iets nieuws uit, maar dan niet écht nieuw: voor uitprobeersels gebruik ik liever tweedehands kleding. Een eventuele misser is dan niet zo’n ramp, omdat de kleding toch al bestaat en van mij tenminste een nieuwe kans krijgt. Als ik de kleding ook nog eens gratis heb gekregen – zoals de kleding in deze post, die ik op een kledingruil buitmaakte – is er al helemaal geen reden om geen gokje te wagen.

Met deze kledingruilvondsten ga ik experimenteren

Jumpsuit

Ik ben al een tijdje weer aan het azen op een jumpsuit, maar de perfecte kwam ik steeds niet tegen, niet fair of tweedehands tenminste. Het liefst wil ik een simpele, van een natuurlijk materiaal met culottes-achtige pijpen. Half lang en wat wijder dus.

Ooit had ik een jumpsuit in een vergelijkbaar model als het exemplaar hierboven, van de Primark, jawel, maar dan zwart met een madeliefjesprint. Leuk, maar niet voor de eeuwigheid, dus op een gegeven moment is deze naar de kringloop verhuisd, hopelijk tijdelijk. Het nadeel van jumpsuits blijft ook de onhandigheid met naar de wc gaan. Met deze jumpsuit wil ik testen of ik dat een onoverkomelijk probleem vind of niet. En verder is het een leuk ding voor een feestje!

Blouse

Deze blouse zit geweldig lekker en het patroon is fantastisch. Het is alleen niet echt mijn kleur, ik word er nogal bleek van. Als iemand anders hem graag had gewild, had diegene ‘m zeker mogen hebben. Maar dat was niet het geval en daarom ga ik de blouse een kans geven. Ik heb drie ideeën: de blouse dragen met iets in mijn kleur eronder, een donkergroen shirt bijvoorbeeld. De blouse een verfbad geven, waardoor het patroon hopelijk nog wel zichtbaar blijft maar het meer mijn kleur wordt. Plan drie is het patroon (deels) inkleuren met textielstift. Het leent zich er wel voor. Wat zou jij doen?

Jeans

Deze foto mag dan crappy zijn, de broek vind ik geweldig! De nineties en early zero’s zijn duidelijk terug in het modebeeld, dat zie je wel aan de bloemenapplicaties. Ik zou het nieuw kopen van zo’n jeans denk niet aandurven omdat het toch wel erg trendgevoelig is. Maar nu is het een heel leuk experiment en de broek zit heerlijk!

Eerlijk ruilen

Nog even voor de goede orde: dit waren allemaal kledingstukken die niemand anders op de kledingruil wilde hebben. Anders had ik ze uiteraard met liefde aan een ander gegund: het hele idee is immers dat iedereen tevreden naar huis gaat en de kleding goed terecht komt en veel gedragen wordt. Ik hoop van harte dat ik de nodige draagbeurten aan deze kledinglevens ga toevoegen, het begin is in elk geval al gemaakt. Het bewijs dat ik de broek al gedragen heb, staatop Instagram. Wat denk jij: houden?