Ik kan het alleen maar toejuichen als er aandacht is voor tweedehands. Meubels, kleding, cadeautjes, pingpongballen, ik vind het allemaal leuk. Al helemaal als die aandacht komt van toffe, stijlvolle mensen die laten zien hoe geweldig het is om niet alles maar nieuw te kopen, maar juist op zoek te gaan naar al bestaande, mooie stukken. Dat houd ik natuurlijk niet voor mezelf. Deze dames laten hun liefde voor tweedehands zien op Instagram en geven je en passant nog tips om zelf de mooiste tweedehands spullen te vinden. Absoluut het volgen waard. 

@ohmariemag

Marlous blogt voor VT Wonen en dat kun je ook wel zien aan haar kleurrijke en stijlvolle feed,  waarop vooral veel van haar interieur te zien is. Ik kan echt met jaloerse blikken naar alle geweldige vintage kastjes kijken en dan heb ik het nog niet eens over de verzamelingen aan moois die erop uitgestald staan. Daarbij komen nog een kersverse baby en de meest geweldige kat. Klikken maar!

 

@trashfashionnl

De naam van Sabine’s account is al geweldig. Het is namelijk zeker geen troep wat ze in kringloopwinkels opduikt. Zo maakt Sabine regelmatig looks van beroemdheden na met haar eigen kringloopvondsten. Voor het complete plaatje shopt ze zichzelf bovendien nog even in de originele foto, wat ik persoonlijk heel grappig vind. Haar blog is ook de moeite waard, vooral haar filmpjes vind ik heel inspirerend, ze schuwt geen enkel onderwerp. Deze week bijvoorbeeld de vraag of ze tweedehands ondergoed draagt..

 

@tinytemplestyling

Noor heeft een geweldig gevoel voor stijl en een garderobe die bijna volledig tweedehands is. Je begrijpt het al: ik kwijl haar Instagram lekker onder. Alleen de talloze maneren waarop ze sjaaltjes weet te knopen maakt het al de moeite waard om haar te volgen. We kunnen trouwens allemaal meeprofiteren van Noors talenten, want ze is ook in te huren als stylist en duurzame personal shopper.

 

@thisisjoan1

Lysanne is net als ik een echte kringloopstruiner. Geen dure vintage voor haar, maar op jacht naar de fijnste koopjes. Volgens mij moet ze inmiddels in een echte schatkamer wonen, want ze heeft er absoluut oog voor. En ik vind het extra leuk dat ze af en toe een snapshot van haar vintage outfits laat zien.

View this post on Instagram

Tegenwoordig wil ik zo veel mogelijk tweedehands kleding kopen (muv ondergoed, sokken, etc). Ten eerste is het goedkoper, het is beter voor het milieu en je draagt niet als iedereen hetzelfde t-shirt van de H&M. Ik ben dan ook super blij met deze vintage warme pasteltrui! Hij is van goede kwaliteit en ziet eruit als nieuw. Vintage is hij zeker, want hij is gemaakt in Duitsland (nu wordt bijna alle kleding in derdewereldlanden gemaakt). Wat vinden jullie? #me #myself #i #selfie #self #mirrorselfie #ik #moi #ich #vintage #vintageblogger #vintagegirl #vintagefashion #vintageblogger #tweedehandskleding #winterkleding #winterfashion #vintagesweater #vintagelifestyleblogger #vintagelifestyle

A post shared by Lysanne – thisisjoan.nl (@thisisjoan1) on

 

Kenden jullie deze dames al? En hebben jullie nog tips voor tweedehandstagrammers die ik zou moeten volgen?