Groene hotspots in Bristol

20161212_114650We blijven nog even in de reissferen hier op KouweKleren. Waarom zou je het daar alleen in de zomer over mogen hebben? Twee weken geleden was ik in Bristol om een vriendin op te zoeken die daar een poosje woont. Ze vertelde me tijdens het eerste drankje dat deze stad haar steeds meer hippie maakt en ik begreep al snel wat ze bedoelde. Ik vind Bristol een heel fijne, veelzijdige, creatieve stad. Meer hippie dan hipster inderdaad, voor mijn gevoel. Zeker, er rijden mannen met baarden op racefietsen rond en ook hier barst het van de koffietentjes,  maar het geheel voelt een stuk alternatiever.

Ik heb genoten van de sfeer, het lekkere eten, de grappige teksten op winkelruiten – natuurlijk heb ik er weer geen scherp op de foto gezet, maar geloof me, de Britten hebben nog altijd humor –  de beleefde, vriendelijke mensen en de kerstige uitstraling. Dat alles nog los van het gezelschap van mijn lieve, stoere vriendinnen die ik ook weer niet zó vaak zie. Maar ja, die krijgen jullie er helaas niet bij als je naar Bristol besluit af te reizen. Als troost deel ik de leukste groene, duurzame en bewuste hotspots die ik tijdens mijn weekendje ontdekte met jullie. Overtuig vooral je eigen fijne vrienden om eens die kant op te gaan, want het is echt een aanrader.

We zijn niet eens actief op zoek gegaan naar groene hotspots, maar je kunt er in Bristol eigenlijk niet omheen. In heel veel tenten staan verschillende vegan keuzes op het menu, iets wat erg fijn is voor een vriendin de voornamelijk plantaardig eet. Dit zijn mijn favorieten.

 1. Maitreya Social

  Dit tentje zat om de hoek bij de vriendin waar we verbleven en is een echte aanrader voor als je je buiten het – relatief kleine – centrum wilt begegeven, wat op zich alweer een aanrader is. Hier kun je zelfs als veganist – geloof het of niet – aan je trekken komen voor een echt Engels ontbijt, inclusief vegan worst en de stukken chocladetaart zijn zo groot als je hoofd. De hele kaart is sowieso vegetarisch, dus als dat je vereiste is, hoef je al helemaal niet op te letten.
  Adres: 89 St Mark’s Road 

 2. Royce Rolls Café  In de St. Nicholas Market, de overdekte markthal van Bristol, kun je terecht voor van alles en nog meer fijns. Ik kocht er sokken met fietsenprint van Braintree voor mijn vriend bij een winkeltje met  alleen maar eerlijk en duurzaam spul, maar we werden vooral gelokt door Royce Rolls Café, een eettentje dat al sinds 1979 vegetarische en veganstische heerlijkheden voorschotelt aan haar klanten. Mijn vriendin kon helemaal los gaan op de repen in allerlei smaken die ze er verkopen. Ze hebben maar een paar tafeltjes, maar aanschuiven bij iemand anders is de normaalste zaak van de wereld.
  Adres: St Nicholas Market

 3. Poco Tapas Bar
  dscn9219

  Hier heb ik de lekkerste aardappels OOIT gegeten. Superzacht van binnen met een knapperige zoute korst. Zo lekker, ik denk niet dat ik ze ooit zo zal kunnen namaken. Ik zal dus terugmoeten, vervelend hoor. Loop ik als nog het risico dat ik de aardappels misloop, want de kaart van Poco Tapas wordt regelmatig aangepast. Alles wat je hier eet is lokaal, van het seizoen en biologisch, dus kiezen voor welke duurzame factor je gaat hoeft niet. Gelukkig maar, want kiezen uit al het lekkers op de kaart is al lastig genoeg. Het zijn inderdaad allemaal verschillende tapas, dus je kunt lekker delen. De panna cotta was trouwens ook eentje om geprobeerd te hebben voor je sterft, kleine tip. Ohja, er zit er ook een in Londen, mocht je daar eerder komen.
  Adres: 45 Jamaica Street
 4. Hamilton House
  Dit is een hotspot voor creatievelingen. In dit grote pand wordt van alles georganiseerd. Je kunt er workshops volgen, kunstenaars hebben er hun ateliers, er zijn allerlei optredens en er wordt van alles georganiseerd, vaak met een duurzaam tintje. Zo kon je er afgelopen tijd je kerstboom huren, die per fiets bij je thuisbezorgd werd. De leuke winkel verkoopt handgemaakte, lokale producten en in The Canteen krijg je goed, vooral lokaal eten voor schappelijke prijzen. Veganist zijn is ook hier geen enkel probleem. Wij hebben ons hier vooral in de avond vermaakt en onze billen uit onze broek gedanst op een live rock & roll bandje, erg geslaagd.Adres: 80 Stokes CroftBristol is een stad waar ik best een langere tijd zou kunnen doorbrengen. Niet te groot, een bepaalde knusheid, maar toch met een hoop te beleven. Ben jij er wel eens geweest? Dan ben ik erg benieuwd wat er hoog op jouw lijstje staat.