Fijne blogs van mijn groene collega’s

Hoe langer ik in de blogwereld vertoef, hoe meer fijne groene blogcollega’s ik ontdek. Sommige kersvers, andere ouwe rotten, maar allemaal met een inspirerende kijk op de wereld. Toen ik zelf nog niet zo lang bezig was, deelde ik al eens een favorietenlijstje en de bloggers die daar op stonden zijn zeker niet verstoten. Ik bezoek hun blogs nog altijd met veel plezier en volg hun wel en wee op de voet. Mijn groene inspiratie is inmiddels alleen aangevuld met nieuwe favorieten. Ik deel er een paar, zodat jullie kunnen meegenieten.

Claire Codi
Claire Codi
Claire blogt nog helemaal niet zo lang, maar haar schrijfsels zijn van hoge kwaliteit. Ze maakt ontzettend mooie foto’s en ook haar onderwerpen spreken ze me erg aan. Claire is vegetariër, maar ook steeds meer met vegan leven bezig. Ze schrijft lekker luchtig, grappig en eerlijk over haar worstelingen, bijvoorbeeld met het ontdierlijken van haar kledingkast. Ze is bovendien zo’n beetje de enige blogger die mij naar beautyreviews toe gelokt krijgt, da’s een kunst op zich!

Emma + John
Emma + John
Dit zijn Jessie en Nicky, die samen Emma + John runnen. De blog is genoemd naar hun lievelingssuperhelden en op hun beurt zijn deze dames hard bezig de wereld te redden. Zo zijn ze het brein achter het plasticdieet dat ik in juli volgde. Je kunt mindere goeroes treffen, want Jessie & Nicky leven zelf zero waste. En daar schrijven ze zo leuk en praktisch over, dat het opeens helemaal niet meer zo ingewikkeld lijkt. Alle aspecten van groen leven komen aan bod, van kleding tot schoonmaken en van interieur tot koken. Hun zero waste dagoverzicht is voor mij echt een houvast om mijn meest dagelijkse handelingen afvalvrij(er) te maken.

Grihnz
Grihnz
De naam klinkt een beetje als zo’n heerlijk opluchtende ochtendhumeurgrom (dat zijn de beste), maar staat voor iets nog mooiers: Groen Is Het Nieuwe Zwart. Helemaal mee eens, niets is immers zo tijdloos als duurzaamheid. Amke schrijft net als ik over alles wat haar op groen gebied bezighoudt, in vaak lekker korte, maar zeer goed doordachte stukjes. Ik ben fan van haar keuzekerstboom, die ga ik volgend jaar zeker gebruiken om mijn kerst te verduurzamen.

Moeders Minimalisme
Moeders Minimalisme
Als je net als ik op allerlei gebieden in je leven wat probeert te minderen, is Dieuwke een onmisbare medestander. Haar blog is zo ontzettend compleet dat je geen hoekje in je huis, hoofd of ergens anders hoeft over te slaan tijdens je minimaliseermissie. Zo schrijft ze niet alleen over het minderen van spullen, maar ook over zaken als minder afval (yes!) en minder afleiding. Haar nuchtere, praktische tips en opdrachten wisselt ze af met veel persoonlijke verhalen die het allemaal lekker herkenbaar maken.

Pastels and Stripes

Lydia maakt en vermaakt heel veel kleding zelf en dat vind ik extra tof nu ik zelf op naailes zit. Ook haar filmpjes over haar capsule wardrobe vind ik erg inspirerend. Bijzonder dat ze met haar 18 jaar al zo goed weet wat ze mooi en belangrijk vindt en wat bij haar past. Ze vertelt goudeerlijk dat ze veel kleding in de kringloop maar een beetje viezig vindt, maar weet er vervolgens wel de mooiste dingen vandaan te toveren.

Bonustip: Als je behoefte hebt aan een megadosis groen bloggeweld, moet je deze lijst van Sophie op Naoki even bekijken. Daar staan echt duurzame blogs in alle soorten en maten te op. Fijn overzicht!

Beeld: eigendom van de desbetreffende blogs