Fair fashion shopping guide: truien voor aankomende herfst

Één flinke regenbui op mijn kop en het begint alweer te kriebelen hoor: tijd voor herfst! Warme chocola, kaarsjes op tafel en een dikke trui aan. Over dat laatste wil ik het vandaag graag hebben. Want ook voor een mooie trui kun je niet meer om fair fashion heen. Het hangt toch net even lekkerder op de bank, als je weet dat jouw trui onder veilige omstandigheden en voor een eerlijk salaris in elkaar is gezet. Ik laat jullie mijn lievelingsexemplaren zien uit de fair fashion collecties van komend seizoen. Laat je me weten welke jij het leukst vindt?

Dit zijn de mooiste truien voor aankomende herfst
(maar natuurlijk draag je ze langer dan dat!)

Teym

Bij het Nederlandse merk Teym gaan ze voor kwaliteit en eenvoud. Daarom maken ze geen hele rits aan truien, maar gewoon twee heel mooie: eentje mét en één zonder col. Die twee modellen zijn dan weer in een aantal verschillende kleuren te koop, waarvan ik die in mosterd en de blauwe zelf het allermooist vind.

 

Mosterd – 119 euro // Blauw – 119 euro

 

Kings of Indigo

Nog een merk van Nederlandse bodem: Kings of Indigo maakt naast goede spijkerbroeken ook erg fijne truien. Ik word een beetje week van alle kleuren die ze in hun herfstcollectie gebruiken, op een goede manier wel te verstaan. Okergeel, donkergroen, diepblauw, het is allemaal heel erg aan mij besteed. Dat geldt ook voor deze bordeaux trui met lekker lange en een tikkie slobberige mouwen. Ik rol mijn mouwen meestal op, maar deze zijn ideaal om in weg te kruipen op een koele avond. Voor wie niet kan kiezen uit al die mooie kleuren, is de trui er ook in multicolor.

 

MAY bordeaux – 99,95 euro / MAY multicolor – 99.95 euro

Armedangels

Armedangels is een van de grotere fair fashion merken. Groot voordeel: het merk is steeds makkelijker te krijgen. Duurzame winkels hebben het in hun assortiment, maar ik heb het ook al bij warenhuis Hudson’s Bay zien hangen. Niet in de buurt te vinden? De Duitse webshop verleent ook prima service.

Yael – 89,90 euro

Van deze trui vind ik de bijzondere, tweekleurige streep erg leuk, maar ook de halfhoge kraag spreekt me aan. Voor wie meer van lichtere kleuren houdt, is de trui ook in het wit te koop.

Oxana multi stripes – 79,90 euro

Deze trui zag heb ik al even kunnen aanraken bij de duurzame winkel Karakter in Gouda, zo zacht! De kleurtjes maken het net een draagbare snoepwinkel en ik vind het een leuk detail dat de boorden gemêleerd zijn, terwijl de rest van de trui dat niet is.

Frisur

Het Duitse Frisur maakt haar fair fashion op Europese bodem. Toegegeven, ik zou niet snel 180 euro uitgeven aan een trui. Maar in deze sweater voel je je toch Winnie de Poeh zelf? (ja, ik ben een fan). Het zal je niet verbazen dat ik val voor de kleur en het kraagje. Misschien is deze trui iets minder tijdloos dan de andere exemplaren in hun collectie, maar de speelsheid maakt hem voor mij wel heel erg de moeite waard. In Nederland kun je de kleding van Frisur kopen webshop Take It Slow, sowieso een verzamelplaats voor heel veel prachtige, eerlijke merken.

Frisur Milk & Honey – 180 euro

 

Alle afbeeldingen zijn eigendom van de betreffende merken. 

 

 

  1. Fijn dat er zoveel moois én eerlijks gemaakt wordt hè?

  1. Zeker niet! Gelukkig maar, ben jij ook zo’n koukleum?

 1. O die met de streepjes van Yael is heel mooi! Daar ga ik eens op broeden…

  Off-topic: was gisteren met de kids in Leiden in museum van oudheden. Was benieuwd of ik je daar zou zien (je werkt toch in een museum? Leiden heeft er vele uiteraard maar ik dacht ‘wie weet’ :))

  1. Ik werk in een theater. Wel superleuk oudheden, ook echt voor kinderen! Genoten?

   1. Toch verkeerd onthouden :))

    Ja zéker. Museums een van onze favo weekend activiteiten

 2. Oeeww, dat eerste merk kende ik nog niet, maar hele mooie truien! Ik ben ook echt fan van de streepjestrui van Armedangels <3

  1. Teym maakt echt mooie dingen vind ik! Die kleuren van de Armedanfels trui zouden jou denk ik ook erg goed staan.

 3. Met dit weer heb ik ook echt zo’n zin om een lekkere trui aan te doen! Ik heb al twee (andere) van ArmedAngels en twee lievelings van de kringloop, maar anders zou ik wel even bij Teym gaan shoppen denk ik 🙂

  1. Zo prachtig hè? Ik heb ook niet echt iets nodig: ik heb twee dikkere truien van de Reshare Store en Friday;s Project en mijn lievelings dunne die al heel veel jaar oud is. Die heb ik ook meteen weer aan nu het iets frisser is.

  1. Leuk! Ik ben echt fan van hun hele collectie. Als ik iets nodig heb deze winter, zijn zij zeker mijn place to be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.