Drie van mijn favoriete tweedehands vondsten

Tweedehands spullen, ik zou niet zonder kunnen. Ze zijn duurzaam –  voor die voor jou gloednieuwe outfit of huisraad worden immers helemaal geen nieuwe grondstoffen gebruikt – en kosten vaak een prikkie. En dat is een welkome afwisseling voor wie eerlijk probeert te shoppen. Bovendien kun je vaak de geweldigste dingen vinden. Ik struin tweedehands winkels af voor krakerige cabaret-LP’s, koop kleren bij de kringloop om de hoek en zoek op Marktplaats naar specifieke dingen die ik graag wil hebben. Ook ruil ik graag kleding met anderen en heb ik hier en daar iets uit mijn moeders accessoirecollectie geconfisqueerd.

Vandaag deel ik drie van mijn favoriete tweedehands vondsten met jullie. Als dat in de smaak valt, kan ik hier een rubriek van maken. Voorlopig heb ik namelijk genoeg om jullie te laten zien. Want, zoals ze bij een van mijn lievelings tweedehands winkels, Flamingo, zeggen: ‘It doesn’t have to be new to be awesome’.

 

Dit is zo’n jack dat ik geweldig vond toen ik ‘m kocht bij de kringloop, maar dat na twee keer dienstdoen toch ergens achteraan op de kapstok belandde. Maar it’s back, en hoe. Ik ben de laatste maanden niet weg te slaan uit dit ding. Ik vind de donkere kleur zo mooi en voor wie het nog niet door had: ik houd van oversized. Ook heeft hij een capuchon, waar vind je dat nog? Ideaal voor afkoelende zomeravonden of een onverwachtse bui. Mijn pinverzameling maakt het plaatje compleet. De porseleinen luchtballon nam ik mee uit Roemenië, uit een winkeltje met alleen maar lokale en handgemaakte spullen. Is ‘ie niet geweldig?

Tassen koop ik zelden níet tweedehands en ik heb dan ook een aardige collectie handtassen in allerlei maten en kleuren. De vorm en de print aan de binnenkant maken ‘m extra leuk. Mijn portemonnee, telefoon en overdreven grote sleutelbos passen er precies in en met een beetje proppen kan er dan ook nog een zonnebril bij. Waar ik ‘m kocht, weet ik niet meer, maar het was in elk geval bij een kringloop.

Nog een spijkergevaarte, deze schafte ik afgelopen lente aan bij Hartendief Vintage in Leiden. Hij is enorm en eigenlijk voor mannen – dat zie je aan dat de knoopjes aan de andere kant zitten – en ik draag ‘m meestal als jurk of anders als oversized vest bij een jurkje. Ik viel voor de details op de borst, die maken ‘m net anders dan de gemiddelde jeansblouse.

Lijkt het jullie leuk om meer van mijn adoptiestukken te zien?