Fair fashion, is dat niet duur? Een vraag die me vaak gesteld wordt als het gaat over mijn kledingprincipes. Ik ben er eerlijk over: ja, fair fashion is duurder dan fast fashion. Dat komt voornamelijk doordat die laatste variant vaak idioot goedkoop is, al is het ook weer niet zo dat merken als Esprit of Tommy Hilfigger het eerlijker aanpakken dan hun collega’s van Primark of H&M. Ook de kleinere oplages werken een hogere prijs in de hand.  Wel is de kleding van betere kwaliteit, zodat het als het goed is wel een stuk langer meegaat.

Door handig te goochelen met goedkopere merken (Geitenwollenshirts bijvoorbeeld) en tweedehands kleding kom ik toch aardig uit met mijn bankrekening. Maar ik kom regelmatig hartverscheurend mooie eerlijke high end kleding tegen die absoluut niet binnen mijn budget past. Omdat ik komende maand toch niets nieuws mag kopen (ik doe mee met de Buy Nothing New Maand) is dit het perfecte moment om me te vergapen aan kleding die ik voorlopig toch niet kan betalen. Het is net als te dure huizen kijken op Funda, heerlijk op zijn tijd. Zwijmelmodus AAN.

 

au631De print, de kleuren, de textuur: deze jas van Nomads schreeuwt herfst. En mijn hartje schreeuwt heb-ben!

sarah-beaumont-organic-organic-cotton-dress-in-navy-and-green-stripe-1

Ik heb de kuitlange jurk helemaal ontdekt. Volgens mij is deze jurk van biologisch katoen ontzettend zacht. Hij is van Sarah Beaumont en ik zou hem dragen met een tailleriempje en bruine leren schoentjes.
studio-jux-_-f15cw3039-blousedress-303

Goh, begint het al op te vallen dat ik van oversized houd? Van deze blouse van Studio Jux vind ik niet alleen de pasvorm, maar ook de kleur en het afgeronde kraagje mooi. Zeker in combinatie met de subtiele goudkleurige knoopjes.

studio-jux-_blouse_handwoven_green_black_melange_front

Deze blouse is ook van Studio Jux heeft de kleur van een Nederlandse zee. Ik verwacht een beetje dat hij in verschillend licht verschillend van kleur lijkt, variërend van grijs tot groen. Als de kleur me goed staat, wat ik een beetje betwijfel, zou ik nog wel overwegen om deze blouse aan te schaffen. Hij is ook niet de allerduurste die hier tussen staat.

studio-jux-f16_koi_farica_3Oversized: check. Kuitlengte: check. Te gekke kleur: check. Ik weet niet of ik deze jurk van Kings of Indigo met mijn figuur zou kunnen hebben (ellenlange modellenbenen: geen check), maar het lijkt me het ultieme herfstgewaad.

 

 

 

f15cw6090-capesweater-122

Geen herfst zonder een wegkruiptrui. En dat hoeft geen verwassen hoodie te zijn, al is daar ook niks mis mee. Voor dagen dat je warm én stijlvol voor de dag moet komen raad ik deze schoonheid aan, ook weer van Studio Jux. Ik ben helemaal niet van de cols, maar toch zou ik deze trui absoluut koesteren (en hij mij).

 

 

stella-mccartney

Ik heb nooit echt iets met grote designers gehad, maar you gotta love Stella McCartney. Naast Vivienne Westwood is zij degene die zich het meest bewust is van de schaduwzijden van de modewereld en ook Stella maakt zich er hard voor om daar iets aan te doen. Weer zo’n ultieme wegkruiptrui, die toch ontzettend stijlvol is. Hoe doet ze dat toch? En weer een col. Misschien is mijn smaak toch een beetje aan het veranderen.

fw16-vintage-dean-chili-1

Hoewel ik eigenlijk meer neig naar ronde vormen, heb ik toch een liefde voor vierkante tassen ontwikkeld. Zo heb ik een rechthoekige schooltas die ik als rugtas draag (hier kun je een glimp opvangen) en ook deze tas van Matt & Nat kan me absoluut bekoren. De rits geeft trouwens toch nog een ronding aan het geheel, misschien dat ik ‘m daarom juist zo leuk vind.

fw16-vintage-parabole-sm-cerise-1Het is niet alleen vierkant wat mijn modehart slaat, ook dit tasje met ronde vormen kan ik absoluut waarderen. In deze kersen kleur zou ik wel een lippenstift willen ook. Wist je trouwens dat alle tassen van Matt & Nat veganistisch zijn?

 

 

Deze rugtas van Nisolo heeft alles wat ‘ie nodig heeft en niks te veel. Ik houd van de simpele vorm en de stoere details bij de hengsels en de ritsen. Ik denk dat deze tas alleen nog maar mooier wordt naarmate je ‘m langer gebruikt.

winslow_dress_garnet_3

Deze jurk van Reformation heeft galakwaliteiten. De stof is ragfijn en het model zo losjes en soepel dat ik er best een avond in een te warme zaal in zou overleven. In de zomer mag ‘ie mee een rondje flaneren door de stad. Wie draagt mijn tas? Ik wil hierin kunnen dansen.     wintervachtEen dekentje dat je aan kan trekken (en dan bedoel ik geen snuggy), dat is toch wat je nodig hebt als de dagen korter worden. Het kan letterlijk met de jassen van Wintervacht, gemaakt van oude wollen dekens. Prachtig idee, prachtige uitvoering. Oker is ook een van mijn favoriete kleuren, niet alleen voor de herfst.

Wat is jouw stiekeme verliefdheid op iets wat je niet kunt betalen?