Mijn capsule wardrobe voor de winter

Op deze grauwe dagen is het zo lastig om te fotograferen in huis. Daarom duurde het iets langer voor ik mijn nieuwe capsule voor deze winter aan jullie kon laten zien en zijn de foto’s ook niet echt optimaal, eerder ronduit slecht. Jammer dan, het gaat om wat erop staat! Mijn wintercapsule is trouwens voor een flink deel hetzelfde als mijn herfstcapsule. Wel dik ik het geheel in van 50 naar 37 items, het moet immers een beetje een uitdaging blijven. Deze nieuwe selectie van kledingstukken, jassen, tassen en schoenen draag ik weer drie maanden lang, van 15 december tot 15 maart.

Nieuw in mijn capsule

Deze items zijn niet nieuw gekocht hoor, geen zorgen! Ze zaten alleen niet in mijn herfstcapsule, maar mogen me wel warm de winter doorhelpen. Ik ga ook weer bijhouden wat ik dagelijks draag, omdat dat me bij mijn herfstcapsule heel veel inzicht gaf.

 1. Rode jas
  Deze jas komt van de WE en heb ik nu een jaar of 6, gok ik. Ik was helemaal blij toen ik hem weer uit de doos mocht halen. Het werd echt te koud voor een aantal van mijn andere jassen. Net op tijd voor de sneeuw!
 2. Glitterjasje 
  Dit feestelijke jasje ga ik waarschijnlijk sowieso met kerst aandoen, maar ik wil ook proberen het vaker ‘zomaar’ aan te trekken. Het leven is een feestje, toch? Het is een tweedehandsje van Think Twice. Eind december hebben ze daar weer supersale, dus als je nog tijd hebt voor een tripje Antwerpen, zeker doen!
 3. Blauwe blouse
  Tijdens mijn vorige capsule vond ik deze blouse op een keldingruil. Ik houd erg van donkerblauw en een beetje oversized is ook altijd goed. Een aanwinst.
 4. Gestreepte trui 
  Voor truien geld hetzelfde en een extra trui is nooit weg. Eigenlijk is dit een beetje een lompe ‘ik heb het koud’-trui, maar ook deze zou ik graag wat veelzijdiger combineren. Iemand ideeën? Hij komt uit de kringloop.
 5. Tasje
  Deze leukerd kreeg ik van Sinterklaas, hij bracht het speciaal voor me mee uit Italië. Het model is gebaseerd op een ouderwetse lunchzak, leuk hè? En nog leuker: het tasje lijkt van leer, maar het is dus papier. Waterbestendig hoor! Het tasje is van Le Sorelle en ik vertel graag nog een keer uitgebreid over wat deze Italiaanse zussen allemaal voor moois maken.

Dit mag mee uit de herfst

Aanvullingen

De oplettende lezer heeft vast opgemerkt dat mijn capsule op dit moment uit 36 stuks bestaat in plaats van uit 37. Er is namelijk nog iets onderweg, dat ik jullie hopelijk snel kan laten zien. Ook ben ik nog op zoek naar een wat dunner vest, het liefst tweedehands. Als ik dat vind, kan de spijkerblouse het veld ruimen, want die draag ik liever met wat warmer weer. Ik zet mijn capsule nog altijd in als manier om mijn kast verder uit te dunnen, dus ik zal proberen niet teveel te kopen tussendoor.

Blik vooruit

Zo alles bij elkaar, vind ik helemaal niet dat ik weinig keus heb. Ik heb in de eerste week van mijn capsule al twintig verschillende items gedragen of gebruikt en ik hoop ze allemaal aan te trekken. Wat denk jij, gaat het me lukken? Of zie je combinatieproblemen opdoemen? Na mijn wintercapsule wil ik in elk geval flink met de bezem door mijn hertfst- en wintergarderobe. Ik denk dat ik dan genoeg zicht heb op wat ik wel en niet draag en waarom. Ik ben namelijk ook actief bezig met het ontdekken van mijn eigen stijl, dus daar horen jullie snel meer over!