25 Dingen die ik graag doe – The Artist’s Way

Sta jij wel eens stil bij waar je echt graag je tijd aan besteedt? Waar je vrolijk van wordt? Ik maakte een lijstje van dingen die ik heel graag doe. Het idee pikte ik op van deze blogpost van Tussen Mars en Jupiter, maar het komt oorspronkelijk uit The Artist’s Way van Julia Cameron, een boek dat gaat over een vrijer en creatiever leven (komt op mijn leeslijst!).

Ik vind het vooral een mooie manier om stil te staan bij de fijne dingen in het leven. Bij wat ik echt belangrijk vind. Dingen die meestal maar klein zijn, waar geen zak met geld of veel heisa aan te pas komt.

Doordat je erbij moet zetten hoe lang geleden het is dat ik het gedaan heb, word ik me extra bewust van waar ik mijn leven mee vul en of dat matcht met wat ik het liefst zou willen.

Volgens mij moesten het eigenlijk twintig dingen zijn, maar ach, waarom zou je je beperken als er nog meer te verzinnen is waar je blij van wordt.

Dit zijn 25 dingen die ik fijn vind om te doen

 1. Rolschaatsen – vorige zomer
 2. Op ons bed liggen in de zon – gisteren
 3. Met mijn favoriete reisvriendin nieuwe lokale specialiteiten verorberen – afgelopen zomer in Oostenrijk
 4. Over het strand lopen – gisteren
 5. Een bijzonder kaasje eten – begin februari
 6. Naar een museum – afgelopen weekend
 7. Met de kat kroelen – vandaag
 8. Uitgebreid praten over fair fashion – een paar weken geleden
 9. Fietsen in de zon – gisteren
 10. Een grote bos bloemen laten samenstellen – twee weken geleden
 11. Een weekendje weg in eigen land – in november
 12. Spontaan de stad in – vorige week
 13. Koffiedrinken op een zonnig terras – dat zal in de herfst geweest zijn
 14. Tekenen – een paar maanden geleden
 15. Uitgebreid uit een vreemd raam staren – een paar maanden geleden
 16. Een goede discussie met mijn familie – een week of twee geleden
 17. Een hele avond plaatjes draaien met mijn vriend – een paar maanden geleden
 18. Naar het theater – vorige week
 19. Een kledingruil organiseren – een paar maanden geleden
 20. Uitgebreid eten met vrienden – twee weken geleden
 21. Een blog tikken – vorige week (en nu natuurlijk)
 22. Iets in huis veranderen – twee maanden geleden
 23. Kaartjes sturen – vorige week
 24. Zwerfafval oprapen – gisteren (dit klinkt enorm kijk-mij-nou-altruïstisch zijn, maar het geeft me een goed gevoel dat zoiets kleins toch een verschil maakt)
 25. Spelletjesavond – twee maanden geleden

Wat ik deze week ga doen

Er hoort nog iets bij deze opdracht: je voornemen wat je deze week in uitvoering gaat brengen van deze lijst. Zonder al te veel moeite zal ik er een hoop kunnen afstrepen: kaartjes sturen, uitgebreid eten (en koken!) met vrienden, met de kat kroelen (daar kom ik niet onderuit), in de zon fietsen (hoop ik), zwerfafval oprapen en een eetdate (en spelletjesavond, ik houd wel van twee vliegen in één klap) prikken met mijn familie.

Ik zal de komende tijd nog wat vaker teruggrijpen op deze lijst, want het zijn zaken om te koesteren. Heb jij lievelingsbezigheden die je misschien al iets te lang niet gedaan hebt? Of maak jij regelmatig tijd voor zo’n fijn moment?

 1. Mooi! Mooie blije dingen ook. Ik moest ook maar eens een lijstje aanleggen. De meer grootste zaken zijnde wat langer geleden (iets nieuws leren, ik kan het me niet eens herinneren), andere doe ik gelukkig wel regelmatig (borduren, truttig en hip in 1 geloof ik. Ik wordt er blij van in elk geval). Heel inspirerend om te lezen overThe Artist Wayis bij https://prinsesopdekikkererwt.wordpress.com.

  1. Ik twijfelde ook om ‘ iets nieuws leren’ erop te zetten, grappig! Ik zou ook niet precies weten wanneer dat is. Ik was wel in een automuseum afgelopen weekend en daar heb ik zeker het een en ander opgestoken. Maar een vaardigheid? Dat is langer geleden.

 2. Wat leuk, dit! Ik ben dol op spelletjesavonden en met een vriendin roep ik al een tijdje dat we er echt weer een moeten plannen. Dus dat ga ik maar eens heel gauw doen – en nu echt 😉

 3. Ik vind deze lijstjes zo leuk! Heerlijk, die vrolijke energie. Past ook helemaal bij de lente, vind ik. En oh, ik word ook altijd mega vrolijk van kaartjes sturen! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik weer nieuwe kaartjes mag halen zodra mijn no buy challenge over is 🙂 nog even volhouden dus!

 4. Leuk dat je ook een lijstje hebt gemaakt! Er staan ook heel fijne dingen op ^^ Kaartjes schrijven vind ik ook heel leuk (maar staat dan weer niet op mijn lijst – niet aan gedacht! :p) en een kledingruil organiseren wil ik héél graag deze zomer echt eens doen.

  1. Zeker doen, het is zo leuk! En makkelijk. En milieuvriendelijk. En low budget! Jij bedankt voor de inspiratie.

 5. Heel erg leuk om te lezen, ik ga er binnenkort ook maar eens een blogje over schrijven (en hier naartoe verwijzen natuurlijk haha!) Fijne ideeën! En ook leuk om zo weer eens terug te kijken naar alle fijne dingen die je de afgelopen tijd hebt gedaan!

  1. Ja dat laatste is inderdaad ook een mooi effect. Leuk hoor, laat het me vooral weten, dan kom ik het lezen!

 6. Zag het lijstje inderdaad ook al voorbij komen, zo leuk dat erbij staat wanneer je dit voor het laatst hebt gedaan! Lokale specialiteiten proberen op reis vind ik ook altijd leuk om te doen 🙂 en natuurlijk met m’n smoeltje in de zon… (gewoon, of op een terras.. allebei zo fijn!)

  1. Ik gad eerst nog meer ‘dit of dat.. in de zon’-punten. De zon maakt gewoon alles fijner!

 7. Jaaa, dit zijn zeker de kleine fijne (niet de streberige/fomo/bucketlist/must do) dingen! En volgens mij zorg jij er best heel goed voor dat je hier regelmatig de tijd voor neemt. Enjoy 🙂

  1. Om met Saskia en Serge te spreken: ‘Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen.’

 8. Zalige post 🙂
  Hier word ik al meteen blij van!
  Misschien dat ik zoiets ook wel eens op m’n blog wil doen.

  1. Leuk, laat het me vooral even weten, dan kom ik het lezen! Ik vind de lijstjes van anderen ook heerlijk en inspirerend bovendien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.